Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Ηχηρή η αντίδραση Hollande για τη συνεργασία ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό - Τον ακούει κανείς;

Deutsche Welle: Ηχηρή η αντίδραση Hollande για τη συνεργασία ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό - Τον ακούει κανείς;
Στο προσφυγικό η Γαλλία έχει αποδυναμωθεί και ο Hollande περιθωριοποιηθεί και δεν φαίνεται να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η αποψή του
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η επικείμενη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία με πολλούς γάλλους πολιτικούς αναλυτές να συγκρίνουν «τον Donald Trump που θέλει να υψώσει φράκτες, με την Ευρώπη που αναθέτει την επίλυση του προσφυγικού στην Τουρκία».
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle «μπορεί η χθεσινή (12/3) δήλωση του προέδρου Hollande ότι δεν πρέπει να γίνει καμία υποχώρηση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την αναθεώρηση των προξενικών θεωρήσεων, να δείχνει αποφασιστικότητα, εντούτοις δεν φαίνεται να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη στην ΕΕ».
Γεγονός είναι, όπως σημειώνουν γάλλοι αναλυτές, ότι στο προσφυγικό η Γαλλία έχει αποδυναμωθεί και ο Hollande περιθωριοποιηθεί.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η γερμανίδα καγκελάριος συνάντησε μόνη τον τούρκο πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu στις Βρυξέλλες τo προηγούμενο βράδυ της Συνόδου Κορυφής, πριν από την παρουσίαση του προσχεδίου με την Τουρκία το πρωί της Δευτέρας.
Με ανοιχτή επιστολή προς τον γάλλο πρόεδρο η Διεθνής Αμνηστία τον προτρέπει να μην υπογράψει το κείμενο με την Τουρκία που ισοδυναμεί με «ατίμωση» για τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η νομιμότητα του «πάρε-δώσε» με την ανταλλαγή ένα-προς ένα με την Τουρκία απασχολεί επίσης τους γάλλους πολιτικούς αναλυτές, με δεδομένο ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει όλα τα πρωτόκολλα της Συνθήκης της Γενεύης και παραχωρεί άσυλο μόνο σε πολίτες των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επομένως όχι στους Σύρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης