Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Για πάντα εύθραυστες οι παγκόσμιες αγορές – Ο ρόλος πετρελαίου, ΕΚΤ και Brexit

Societe Generale: Για πάντα εύθραυστες οι παγκόσμιες αγορές – Ο ρόλος πετρελαίου, ΕΚΤ και Brexit
Σε περίπτωση Brexit, η στερλίνα θα διαπραγματεύεται κάτω από το 1,30 έναντι του δολαρίου, ενώ μια αδυναμία στη μεταποιητική παραγωγή μπορεί να έχει υπέρμετρα αρνητικό αντίκτυπο στο βρετανικό νόμισμα
Τα πρόσφατα οικονομικά γεγονότα αφήνουν τις παγκόσμιες αγορές να «σύρονται και να φέρονται» από τις αλλαγές διάθεσης, σημειώνει η γαλλική τράπεζα Societe Generale, η οποία επισημαίνει ότι αξίζει κανείς να παρατηρήσει ορισμένα θέματα, όπως τον ρόλο που διαδραματίζουν πετρέλαιο, ΕΚΤ και Brexit.
Όπως αναφέρει, πρώτον, ενώ οι μετοχές και τα εμπορεύματα είναι πιο αδύναμα, το πετρέλαιο κρατά τα επίπεδά του.
Δεύτερον, η απροθυμία ανάληψης κινδύνου δεν επιτυγχάνει να υποστηρίξει το ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται χαμηλότερα, όπως το γεν, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη μετανάστευση και το Brexit.
Αυτό, επισημαίνει η Societe Generale, δίνει στην ΕΚΤ μεγαλύτερη ευκαιρία να το οδηγήσει χαμηλότερα, αν αύριο, Πέμπτη, προχωρήσει σε περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση.
Μάλιστα, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, υπάρχει η πιθανότητα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να δοκιμάσει ή να διασπάσει το 1,08, ακόμη και αν χρειαστεί ένα Brexit για να φθάσει στην απόλυτη ισοτιμία φέτος.
Τρίτον, αν και ο διοικητής της Bank of England, Marc Carney, προσπάθησε σκληρά την Τρίτη, 8 Μαρτίου, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο να μην λάβει θέση υπέρ ή κατά του Brexit, ωστόσο ανέφερε ότι το Brexit αποτελεί κίνδυνο για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, κάτι που αναστάτωσε τους υπέρμαχους της εξόδου από την Ε.Ε.
To Brexit μπορεί να χαροποιήσει ορισμένους ανθρώπους, σημειώνει η Societe Generale, όμως είναι πολύ πιθανό να τους κάνει πιο φτωχούς.
Σε περίπτωση Brexit, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα, η στερλίνα θα διαπραγματεύεται κάτω από το 1,30 έναντι του δολαρίου, ενώ μια αδυναμία στη μεταποιητική παραγωγή, που ενισχύθηκε τον Ιανουάριο, μπορεί να έχει υπέρμετρα αρνητικό αντίκτυπο στη στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης