Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποιήσεις Goldman Sachs για πετρέλαιο και εμπορεύματα: Δεν χρειάζεται ενθουσιασμός, μη βιώσιμο το ράλι

Προειδοποιήσεις Goldman Sachs για πετρέλαιο και εμπορεύματα: Δεν χρειάζεται ενθουσιασμός, μη βιώσιμο το ράλι
Οι τιμές του μαύρου χρυσού πρέπει να μείνουν χαμηλότερα για κάποιο διάστημα ακόμη, ώστε να επιτραπεί να προκύψει μια εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην παραγωγή πετρελαίου
Ο χρυσός, ο σίδηρος και οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να σημειώνουν ριμπάουντ και αρκετοί αναλυτές να εκτιμούν ότι οι τιμές τους έχουν πιάσει πάτο, ωστόσο η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι η τρέχουσα άνοδος στα εμπορεύματα δεν είναι βιώσιμη.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, όσο περισσότερο «τρέχουν» οι τιμές των εμπορευμάτων, τόσο περισσότερο αποσταθεροποιούνται προσπαθώντας να εξισορροπήσουν τις τιμές τους.
Σημειώνεται ότι χθες, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν υψηλό τριών μηνών, με το Brent να ξεπερνά το φράγμα των 40 δολαρίων το βαρέλι, καθώς η βελτίωση του κλίματος στις χρηματοπιστωτικές αγορές υποστήριξε τις τιμές.
Ωστόσο, η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει ενθουσιασμός για το εδώ και πολύ καιρό αναμενόμενο ράλι στις τιμές του πετρελαίου, σημειώνοντας ότι οι τιμές πρέπει να μείνουν χαμηλότερα για κάποιο διάστημα ακόμη ώστε να επιτραπεί να προκύψει μια εξισορρόπηση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία έχει παραμείνει υψηλή παρά την πτώση της ζήτησης.
Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνει η Goldman Sachs, το ράλι στις τιμές του «μαύρου χρυσού» θα αποδεχθεί βραχύβιο, όπως συνέβη και την περασμένη άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης