Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBS: Η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ακόμη και μέσα στον Απρίλιο

tags :
RBS: Η Fed μπορεί να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ακόμη και μέσα στον Απρίλιο
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 242.000 νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, ανακάμπτοντας από μία προσωρινή επιβράδυνση τον Ιανουάριο
Τα ισχυρά στοιχεία του Φεβρουαρίου για την αμερικανική αγορά εργασίας φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την πιθανότητα ότι μετά τη συνάντηση του Μαρτίου, σε οποιαδήποτε συνεδρίαση θα μπορούσε να ανακοινωθεί μία αύξηση επιτοκίων.
«Η ανακοίνωση αυτών των στοιχείων αυξάνει τις πιθανότητες για μία αύξηση των επιτοκίων τον Απρίλιο», σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της RBS, Kevin Cummins.
Αλλά επίσης ο Cummins λέει ότι η Fed δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση στη συνεδρίασή της σε 10 ημέρες.
«Πιθανότατα είναι πολύ νωρίς», επισημαίνει.
Η προσεκτική αναμονή «θα είναι και πάλι το μήνυμα».
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 242.000 νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, ανακάμπτοντας από μία προσωρινή επιβράδυνση τον Ιανουάριο.
«Τα καλά στοιχεία για την αγορά εργασίας θα πρέπει να απομακρύνουν τους φόβους για μία ύφεση και να κρατήσουν τη Fed σταθερή στην πορεία της προς μία σύσφιξη της πολιτικής της εντός του καλοκαιριού», σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της BMO Capital Markets, Sal Guatieri.
Αλλά το «αγκάθι» για τη Fed είναι το γεγονός ότι οι ωριαίες αμοιβές των εργαζομένων δε φαίνεται να ανεβαίνουν αρκετά, λέει η οικονομολόγος της Oxford Economics, Kathy Bostjancic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης