Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι επενδυτές των ευρωπαϊκών τραπεζών νιώθουν ανασφάλεια με την οδηγία BRRD του bail-in

tags :
Fitch: Οι επενδυτές των ευρωπαϊκών τραπεζών νιώθουν ανασφάλεια με την οδηγία BRRD του bail-in
Οι 6 στους 10 επενδυτές που απάντησαν στην έρευνα της Fitch είπαν ότι ήταν ακόμη αναποφάσιστοι σχετικά με τον αν οι νέοι κανονισμοί είναι θετικοί ή όχι για τους δανειστές των τραπεζών
Οι επενδυτές που κατέχουν ομόλογα ευρωπαϊκών τραπεζών νιώθουν ανασφάλεια σχετικά με την οδηγία BRRD που προβλέπει bail-in στις τράπεζες σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας.
Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, νοιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω της ισχυρότερης και καλύτερης κεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Η έρευνα της Fitch πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 7 Ιανουαρίου και 12 Φεβρουαρίου 2016 σε διαχειριστές κεφαλαίων που έχουν υπό την εποπτεία τους 8 τρισ. ευρώ.
Το 59% από τους 64 επενδυτές που απάντησαν στην έρευνα είπαν ότι ήταν ακόμη αναποφάσιστοι σχετικά με τον αν οι νέοι κανονισμοί είναι θετικοί ή όχι για τους δανειστές των τραπεζών.
Το 22% θεωρεί ότι η οδηγία είναι θετική επειδή σημαίνει ότι οι τράπεζες θα είναι ισχυρότερες ή ότι θα είναι ευκολότερο να αποτιμήσουν τους κινδύνους τους.
Αλλά το 19% βλέπει ως αρνητική εξέλιξη την οδηγία, επειδή έχει μειωθεί η κρατική στήριξη και επειδή δεν είναι ξεκάθαρο πως θα λειτουργήσει το νέο πλαίσιο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας και η πρόσφατη αναταραχή στα χρηματιστήρια δείχνουν ότι οι επενδυτές ακόμη προσπαθούν να εκτιμήσουν τον κίνδυνο και το σωστό επίπεδο των τιμών για τις τραπεζικές μετοχές και τις διάφορες μορφές χρέους.
Η Fitch σημειώνει ότι αυτή η κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί για την επόμενη διετία, μέχρις ότου η λειτουργία του νέου συστήματος εποπτείας καταστεί πιο ξεκάθαρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης