Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Αυξάνεται η πιθανότητα για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed, αλλά παραμένει κάτω από 50%

tags :
FXStreet: Αυξάνεται η πιθανότητα για μία αύξηση επιτοκίων από τη Fed, αλλά παραμένει κάτω από 50%
Τα τελευταία στοιχεία συνηγορούν στο ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις αρχικές εκτιμήσεις
Όλο και πιθανότερη βλέπουν οι αμερικανοί επενδυτές μία αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ φέτος, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που συνηγορούν στην καλή κατάσταση της οικονομίας.
Όμως, όπως επισημαίνει το FXStreet, ο ειδικός ιστότοπος για τη συναλλαγματική αγορά, η πιθανότητα για μία τέτοια κίνηση από τη Fed παραμένει κάτω από το 50%.
Ειδικότερα, το FXStreet σημειώνει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις διαρκών αγαθών και οι δομικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Επίσης, τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη 1 Μαρτίου, ήταν καλύτερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές και πυροδότησαν συζητήσεις για το ότι ο κλάδος μπορεί να έχει πιάσει πάτο.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου έδειξαν ότι η ανάπτυξη των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιτάχυνε τον Ιανουάριο.
Οι χρηματαγορές επίσης φαίνεται ότι έχουν σταθεροποιηθεί.
Ο σχετικός δείκτης αποτυπώνει μία πιθανότητα 40,6% για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά τουλάχιστον 1 φορά μέσα στο 2016.
Πριν από 1 μήνα η πιθανότητα βρισκόταν στο 17,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης