Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να συγκλίνουν προς τις θέσεις του ΔΝΤ

tags :
Eurasia Group: Έλληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να συγκλίνουν προς τις θέσεις του ΔΝΤ
Το Bloomberg σημειώνει ότι οι δανειστές της Ελλάδας βρίσκονται σε αδιέξοδο - Οι επαφές σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη έληξαν δίχως συναίνεση
«Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συγκλίνουν προς τις θέσεις του ΔΝΤ», σημειώνει το Eurasia Group, η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε θέματα συμβουλευτικής πολιτικού κινδύνου, σχετικά με τη διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης της χώρας μας από τους θεσμούς.
Χαρακτηριστικά, ο αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman, σημειώνει ότι «η διαφορά ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ προκύπτει από το πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει η κάθε πλευρά ότι η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τα έσοδά της και να μειώσει τις δαπάνες της».
Σε εκτενές ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται ότι οι δανειστές της Ελλάδας βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των επειγόντων δανείων προς την πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης, την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει με το δάχτυλο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη νέα καθυστέρηση στην αξιολόγηση της χώρας.
Όπως καταγράφει το Bloomberg, η καθυστέρηση προστίθεται στα αυξανόμενα προβλήματα της Ελλάδας, καθώς η Ευρώπη αποτυγχάνει να περιορίσει τις προσφυγικές ροές και η χώρα απειλείται να βρεθεί με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες εντός των συνόρων της, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση.
Οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης, η ΕΚΤ, η Κομισιόν και το ΔΝΤ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για το πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε πλεόνασμα του προϋπολογισμού, προ πληρωμών τόκων, της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που έχουν καλή γνώση των συζητήσεων.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, το Ταμείο έχει την πιο σκοτεινή άποψη σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας και αμφιβάλει ότι οι προτάσεις του Τσίπρα για αναμόρφωση του ασφαλιστικού είναι βιώσιμες, όπως σημειώνουν οι πηγές, που ζήτησαν να μην αναφερθούν τα ονόματά τους, καθώς η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης