Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Αυξάνονται τα στοιχήματα υπέρ μίας ανόδου του πετρελαίου, λόγω μείωσης της παραγωγής

Bloomberg: Αυξάνονται τα στοιχήματα υπέρ μίας ανόδου του πετρελαίου, λόγω μείωσης της παραγωγής
Οι θέσεις long στον αμερικανικό δείκτη WTI έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους από το Νοέμβριο του 2015 - Ελπίδες για ανάκαμψη των τιμών από τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας
Οι συζητήσεις για πάγωμα της παραγωγής μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, παράλληλα με τη μειούμενη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει δώσει αφορμή στους διαχειριστές κεφαλαίων να στοιχηματίζουν ότι το πετρέλαιο ετοιμάζεται για μία ανάκαμψη.
Οι τιμές έχουν ανέβει κατά 13% από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ συμφώνησαν στις 16 Φεβρουαρίου να κρατήσουν την παραγωγή τους στα ύψη του Ιανουαρίου του 2016.
Παράλληλα, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου.



Τα hedge funds και άλλοι κερδοσκόποι αύξησαν τις καθαρές τους θέσεις long σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI κατά 14%, στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2015, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδια αμερικανική αρχή εποπτείας της διαπραγμάτευσης των μελλοντικών συμβολαίων εκπλήρωσης για εμπορεύματα.
Ο WTI ανέβηκε κατά 9,7% στα 31,87 δολ./βαρέλι στην εβδομαδιαία αναφορά του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Οι τιμές τη Δευτέρα διαπραγματεύονταν με μικρή μεταβολή, στα 32,74 δολ./βαρέλι.
«Οι συζητήσεις για πάγωμα της παραγωγής τρόμαξαν εκείνους με τις πιο αδύναμες θέσεις short», λέει ο John Kilduff, συνέταιρος στην Again Capital, ένα hedge fund με έδρα τη Νέα Υόρκη που εστιάζει στην ενέργεια.
«Μέχρι τώρα είχαμε πολλές συζητήσεις και καθόλου πράξεις, αλλά και πάλι υπήρξε κάποια επίδραση.
Τα θεμελιώδη της αγοράς δεν έχουν αλλάξει».
Η συμφωνία της 16ης Φεβρουαρίου, που έκλεισε στην Ντόχα του Κατάρ, αποτέλεσε το πρώτο σημάδια συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τα μη μέλη του Οργανισμού από τη στιγμή που οι τιμές ξεκίνησαν να κατρακυλούν το 2014.
Η Σαουδική Αραβία δεν προτίθεται να μειώσει την παραγωγή της, καθώς άλλες χώρες θα ήταν απρόθυμες να περιορίσουν τη δική τους παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης