Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να αγοράσουν χρυσό, λόγω των αυξανόμενων οικονομικών κινδύνων

Deutsche Bank: Ήρθε η ώρα οι επενδυτές να αγοράσουν χρυσό, λόγω των αυξανόμενων οικονομικών κινδύνων
Το πολύτιμο μέταλλο αποτελεί καταφύγιο σε μια περίοδο αυξανόμενων οικονομικών κινδύνων και των αναταράξεων στις αγορές
O χρυσός εξακολουθεί να παραμένει ακριβός, όμως οι αυξανόμενοι οικονομικοί κίνδυνοι και οι αναταράξεις στις αγορές σημαίνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν το πολύτιμο μέταλλο ως ασφάλεια, αναφέρει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank.
Η ανάκαμψη μετά την παγκόσμια και την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση έχει θέσει την τιμή του χρυσού υπό πίεση.
Το πολύτιμο μέταλλο, που ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ασφαλές καταφύγιο ή προστασία έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, συνήθως υποαποδίδει σε περιόδους όπου η οικονομία αναπτύσσεται ή ο πληθωρισμός είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο, σε σημείωμά της σήμερα, Παρασκευή, η Deutsche Bank, σημειώνει ότι τα οικονομικά σημάδια λειτουργούν υπέρ του χρυσού.
«Υπάρχουν αυξανόμενα στρες στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ειδικά ο αυξανόμενος κίνδυνος ενός κύκλου εταιρικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ και ο κίνδυνος μιας άπαξ υποτίμησης του γουάν εξαιτίας της έντονης ανόδου των εκροών κεφαλαίου στην Κίνα», σημειώνει η γερμανική τράπεζα, η οποία σημειώνει ότι «η αγορά χρυσού ως "διασφάλισης" είναι εγγυημένη».
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο χρυσός έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα άνω των 1.900 δολαρίου η ουγγιά το 2011, στα περίπου 1.200 δολάρια η ουγγιά τώρα, η Deutsche Bank σημειώνει ότι ακόμη είναι ακριβός, κατατάσσοντας μάλιστα το πολύτιμο μέταλλο ως το πιο ακριβό εμπόρευμα σε σχέση με την 15ετή διαπραγματευτική ιστορία του.
Μάλιστα, σημειώνει, ότι δεδομένης της πληθώρας αρνητικών επιτοκίων παγκοσμίως, το κόστος διακράτησης του χρυσού είναι αμελητέο και επομένως ο χρυσός αξίζει να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα έναντι άλλων assets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης