Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Verhofstadt (π. πρωθυπουργός Βελγίου): Ο Putin έχει επιδεινώσει τις 4 από τις 6 μεγάλες κρίσεις της Ευρώπης

tags :
Verhofstadt (π. πρωθυπουργός Βελγίου): Ο Putin έχει επιδεινώσει τις 4 από τις 6 μεγάλες κρίσεις της Ευρώπης
Σε ένα πολύ επιθετικό άρθρο κατά του Putin προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Verhofstadt
Τουλάχιστον έξι κρίσεις δοκιμάζουν την σταθερότητα στην Ευρώπη:
Το περιφερειακό χάος που προκλήθηκε κατά κύριο λόγο από τον πόλεμο στη Συρία, μια πιθανή έξοδος της Βρετανίας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εισροή προσφύγων σε τέτοια κλίμακα που δεν έχουμε δει από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, άλυτες οικονομικές προκλήσεις, ενώ εσχάτως έχουμε και τον επεκτατισμό της Ρωσίας και την επιστροφή του εθνικισμού αναφέρει ο Guy Verhofstadt, πρώην Βέλγος πρωθυπουργός και  Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άρθρο του στο Project syndicate.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σκόπιμα επιδεινώσει τουλάχιστον τέσσερις από αυτές τις κρίσεις.
Εκτός από τον τυχοδιωκτισμό του στην Ουκρανία,  κωλυσιεργεί και στα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής, κλιμάκωσε τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με την  στρατιωτική επέμβαση του στη Συρία και, κατά συνέπεια, επιδείνωσε την κρίση των προσφύγων.
Η ΕΕ πρέπει να ξυπνήσει γιατί η μεγαλύτερη απειλή είναι ο Πούτιν πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα του.
Ο εθνικισμός που σαρώνει την Ευρώπη, πράγματι, τροφοδοτήθηκε από την χρηματοδότηση ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων από την Ρωσία.
Η αύξηση του εθνισμού δυσκολεύει στην λύση των προσφύγων. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεώνει τον Cameron να ακολουθεί σκληρή γραμμή με τους πρόσφυγες.
Ομοίως, η Σουηδία έχει κλείσει τα σύνορά της, ως απάντηση στην ταχεία αύξηση του ακροδεξιού κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες.
Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν έχει εκτροχιάσει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να διαπραγματευτούν μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία, ώστε να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση.
Η υποστήριξη της Ρωσίας στα σχέδια της Συρίας να επιτεθεί στο  Aleppo έχει δυσκολέψει την ειρηνευτική διαδικασία.
Στις 15 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον 50 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από πυραυλικές επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
 Η γαλλική κυβέρνηση αποκάλεσε τις επιθέσεις «εγκλήματα πολέμου» - και δικαίως.
Η Ρωσία αρνήθηκε τη συμμετοχή, αλλά βρέθηκαν θραύσματα από ρωσικούς πυραύλους.
Επιπλέον, οι μάχες γύρω από το Χαλέπι έχει εκτοπίσει περίπου 50.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Πολλοί από αυτούς τους απελπισμένους Σύριους που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να φύγουν νωρίτερα,  θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία και έπειτα στην Ευρώπη.
Η Ρωσία ρίχνει βόμβες ακόμη και όταν συζητάει για ειρήνη.
Κατ 'αρχάς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να βάλει ένα τέλος στην χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη από την Ρωσία.
 Εάν είναι απαραίτητο, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών θα πρέπει να βοηθήσει στον εντοπισμό πώς μεταφέρονται τα κεφάλαια αυτά.
Δεύτερον, η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.
Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 2254, η οποία παρέχει έναν οδικό χάρτη για τη συριακή ειρηνευτική διαδικασία, υποχρεώνει όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, για να σταματήσουν αδιάκριτες επιθέσεις κατά αμάχων.
Τρίτον, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία και άλλους περιφερειακούς παράγοντες για τη δημιουργία ασφαλών καταφυγίων
Τέλος, η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να κάνει τη δουλειά του Πούτιν πιο εύκολη γι 'αυτόν και να εφαρμόσουν μια συλλογική προσέγγιση για την εισροή των προσφύγων.
Την ίδια στιγμή, τα κονδύλια της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των συνθηκών στα στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία, την Ιορδανία και αλλού.
Ο Soros  είχε δίκιο όταν υποστήριξε πρόσφατα ότι η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τη σταθερότητα της ΕΕ είναι η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης