Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Η Αργεντινή πέτυχε νίκη έναντι των πιστωτών hedge-fund …μετά από άφθονες αποτυχίες

Economist: Η Αργεντινή πέτυχε νίκη έναντι των πιστωτών hedge-fund …μετά από άφθονες αποτυχίες
Η Αργεντινή στις 5 Φεβρουαρίου, έκανε μια νέα πρόταση προς τις αμερικανικές αρχές, προσφέροντας να πληρώσει 6,5 δισ. δολ. έναντι αιτήματός για 9 δισ. δολ.
Νίκη έναντι των πιστωτών hedge funds πέτυχε η Αργεντινή αναφέρει το Economist.
Η Αργεντινή που είχε άφθονες αποτυχίες στις προσπάθειές της για να επιλύσει την χρεοκοπία σοκ του 2001, πέτυχε μια νίκη.
Παρά το γεγονός ότι μερικοί ομολογιούχοι αποδέχθηκαν μεγάλη απομείωση των χρημάτων που οφείλονταν στις αναδιαρθρώσεις που συμφωνήθηκαν το 2005 και το 2010, ωστόσο ήταν πολλοί που ζήτησαν την πλήρη εξόφληση τους.
Πολλοί ομολογιούχοι ζήτησαν την στήριξη της αμερικανικής δικαιοσύνης και του Thomas Griesa (οι αρχικές συμβάσεις ομολόγων ήταν αμερικανικού δικαίου).
Η δικαιοσύνη των ΗΠΑ με τις αποφάσεις της προκάλεσε νέα χρεοκοπία της Αργεντινής  το 2014.
Στις 19 Φεβρουαρίου του 2016 ο αμερικανός δικαστής Griesa είπε ότι θα άρει την απόφαση και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να προβεί σε αναδιάρθρωση των χρεών της, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Η απόφαση αποτελεί πλήγμα για τους υπόλοιπους πιστωτές ειδικά για το hedge funds Elliott, που πίεζε για την πλήρη εξόφληση.
Η Αργεντινή στις 5 Φεβρουαρίου, έκανε μια νέα πρόταση προς τις αμερικανικές αρχές, προσφέροντας να πληρώσει 6,5 δισεκ. δολάρια έναντι αιτήματός για 9 δισεκ. δολάρια.
Δύο από τις έξι μεγαλύτερους πιστωτές αποδέχθηκαν την προσφορά της Αργεντινής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης