Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων μέσα στο 2016

tags :
BNP Paribas: Η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων μέσα στο 2016
Θα ήταν συνετό να περιμένει η Fed περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποκείμενη δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό πριν λάβει τις αποφάσεις της
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων, επισημαίνουν σε κείμενό τους οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas.
Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της η BNP Paribas εξηγεί γιατί επιμένει πως η Fed πρόκειται να προχωρήσει σε κανονικοποίηση της πολιτικής της το ταχύτερο δυνατόν, ειδικά γιατί επιθυμεί να ξαναχτίσει το οπλοστάσιό της.
Παρόλ’ αυτά, η γαλλική τράπεζα επισημαίνει ότι η Fed ενδεχομένως να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στην επόμενη συνεδρίαση του Μαρτίου, όντας πιο προσεκτική πλέον στις κινήσεις της.
Οι αναλυτές ακόμη επισημαίνουν τα εξής:
Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγιση του Ιανουαρίου φαίνεται ότι κινείται ακριβώς σε αυτή τη λογική.
Αρκετοί από τους συμμετέχοντες στη νομισματική επιτροπή της Fed επεσήμαναν ότι η νομισματική πολιτική ήταν λιγότερο καλά τοποθετημένη ώστε να αντιδράσει αποτελεσματικά σε τυχόν καθοδικά σοκ που θα προκληθούν από τον πληθωρισμό ή την πραγματική οικονομική δραστηριότητα, από ότι σε περίπτωση ενός ανοδικού σοκ.
Οπότε θα ήταν συνετό να περιμένει η Fed περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποκείμενη δύναμη της οικονομικής δραστηριότητας και τις προοπτικές για τον πληθωρισμό πριν λάβει τις αποφάσεις για την επόμενη κίνηση στη νομισματική της πολιτική, η οποία πιθανώς να περιλαμβάνει την περαιτέρω σύσφιξή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης