Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Westpac: Ανησυχητικός ο ρόλος του πετρελαίου στην πορεία των χρηματιστηριακών αγορών

Westpac: Ανησυχητικός ο ρόλος του πετρελαίου στην πορεία των χρηματιστηριακών αγορών
Ακόμη και στο απίθανο σενάριο που Ρωσία και ΟΠΕΚ διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή στα επίπεδα Ιανουαρίου, αυτά είναι ιστορικά πολύ υψηλά
Την ευαισθησία των χρηματιστηριακών αγορών στις μεγάλες ταλαντεύσεις στην τιμή του πετρελαίου επισημαίνει σε ανάλυσή της η Westpac, η οποία σημειώνει ότι οι καθημερινές κινήσεις στα χρηματιστήρια είναι μεγάλες και ο ρόλος των τιμών του πετρελαίου ανησυχητικός.
Παράλληλα, επισημαίνει τη μεγάλη αστάθεια στην αγορά πετρελαίου, αναφέροντας ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό δεν έχουν ολοκληρώσει μία ημέρα με αλλαγή μικρότερη του 1% από τις 13 Ιανουαρίου.
«Επιπλέον, είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου», υπογραμμίζει.
Όπως αναφέρει, «ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που ΟΠΕΚ και Ρωσία διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου, αυτά ιστορικά αποτελούν πολύ υψηλά επίπεδα παραγωγής που είναι περισσότερο από αρκετά για να καλύψουν τη ζήτηση».
Βραχυπρόθεσμα, σημειώνει η Westpac, εκτιμούμε ότι η αμερικανική οικονομία θα παρουσιάσει ορισμένα θετικά νέα που μπορεί να βοηθήσουν τη Wall Street να «απογαλακτιστεί» από τις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης