Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Η αγορά εκτιμά στο 50% την πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας

BofA Merrill Lynch: Η αγορά εκτιμά στο 50% την πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας
Υπάρχει μία πιθανότητα 40% η Fed να προχωρήσει σε παύση των αυξήσεων ή ακόμη και σε μείωση των επιτοκίων της μέσα στο 2016
Η Bank of America Merrill Lynch προβλέπει μία πιθανότητα 25% να βρεθεί αντιμέτωπη με την ύφεση η αμερικανική οικονομία, αλλά σημειώνει ότι η αγορά έχει αποτιμήσει την πιθανότητα ύφεσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες στο 50%.
«Κατά την άποψή μας, όχι μόνον ο φόβος επισκιάζει τα θεμελιώδη, αλλά τα θεμελιώδη για τη χρηματιστηριακή αγορά είναι χειρότερα από ότι για τη συνολική οικονομία», υπογραμμίζει η τράπεζα σε σημείωμά της.
Επίσης, η BofA μειώνει τον αριθμό των αυξήσεων επιτοκίων που περιμένει από τη Fed, λέγοντας ότι το «σταδιακά» σημαίνει μάλλον 2 αντί για 4 αυξήσεις εντός του 2016.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει υποχωρήσει σημαντικά από τις αρχές του έτους, καθώς οι αυξανόμενοι φόβοι για μία ύφεση και οι κατακρημνιζόμενες τιμές του πετρελαίου βαραίνουν στην ψυχολογία των επενδυτών.
Τέλος, η τράπεζα σημειώνει ότι υπάρχει μία πιθανότητα 40% η Fed είτε να σταματήσει τις αυξήσεις, είτε ακόμη και να προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων πριν από το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης