Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pictet: Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό κίνδυνο Brexit

Pictet: Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό κίνδυνο Brexit
Οι μετοχές στο βρετανικό χρηματιστήριο έχουν υποχωρήσει λιγότερο έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών το 2016
Οι βρετανικές μετοχές δεν αντικατοπτρίζουν τον πραγματικό κίνδυνο εξόδου του Ηνωμένο Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει η αναλύτρια της Pictet Asset Management, Elif Aktug.
«Οι επενδυτές μετοχών είναι ικανοποιημένοι με τον κίνδυνο του Brexit», σημειώνει και προσθέτει ότι «ο κόσμος φαίνεται να εκτιμά ότι δεν θα ήταν καλή ιδέα για τους βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του Brexit, επομένως δεν πρόκειται να συμβεί».
Όμως, τονίζει, ο κίνδυνος δεν είναι καθόλου αμελητέος και εμείς είμαστε αρκετά ανήσυχοι.
Η Aktung ανέφερε ότι το fund που διαχειρίζεται, το Pictet Total Return Agora fund, με έδρα τη Γενεύη, «σορτάρει» εταιρείες που πραγματοποιούν πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ποιες.
Ένα καλάθι εταιρειών της JP Morgan Chase που κινδυνεύει περισσότερο, περιλαμβανομένης της εταιρείας λιανική Next και του ομίλου του λονδρέζικου χρηματιστηρίου, London Stock Exchange Group, έχουν υποχωρήσει 18% το 2016, σχεδόν το διπλάσιο από τον δείκτη FTSE 100.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Aktung, οι διαπραγματευτές στην αγορά συναλλάγματος έχουν καλύτερα συνυπολογίσει τους κινδύνους.
Μάλιστα, αναλυτές της Goldman Sachs ανέφεραν στις 4 Φεβρουαρίου ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα οδηγούσε σε βίαιη και ολοκληρωτική διακοπή των εισερχομένων ροών κεφαλαίων και θα δημιουργούσε σε πτώση της στερλίνας ως και 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης