Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η αμερικανική αγορά ομολόγων προειδοποιεί ότι έρχεται και νέα διόρθωση... στις τιμές των μετοχών

Η αμερικανική αγορά ομολόγων προειδοποιεί ότι έρχεται και νέα διόρθωση... στις τιμές των μετοχών
Τα spread έχουν διευρυνθεί και έχουν αποκλίνει με την πορεία των μετοχών, που αναμένεται ότι κάποια στιγμή θα συμβαδίσουν
Ο S&P 500 διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή 7% χαμηλότερα από τις αρχές του χρόνου και 11% χαμηλότερα από τα υψηλά του Μαΐου του 2015.
Δυστυχώς, όλα τα σημάδια που έρχονται από την αγορά ομολόγων σηματοδοτούν περαιτέρω υποχώρηση στις τιμές των μετοχών, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η ιστοσελίδα zerohedge.
Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι το spread ανάμεσα στις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων με αξιολόγηση ΑΑΑ και του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου έχει εκτιναχθεί στο 2,13% τις τελευταίες 2 εβδομάδες.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο spread από το Σεπτέμβριο του 2011, κατά τη διάρκεια μίας άλλης περιόδου αναταραχής στην αγορά.

1 - Copy - Copy

Το spread ανάμεσα στα εταιρικά ομόλογα με αξιολόγηση ΒΑΑ και τα 10ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχει διευρυνθεί στο 3,51%, το υψηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2009.
Ενώ οι τιμές των μετοχών και αυτό το spread ομολόγων κινούνταν με σχετικά παρόμοιο βηματισμό κατά την περίοδο 2008-2013, η σχέση τους έχει αποκλίνει από τα μέσα του 2014.

1 - Copy (2)

Η διεύρυνση αυτού του spread επίσης δεν αποτελεί καλό προμήνυμα για μία αναστροφή στη βιομηχανική παραγωγή κάποια στιγμή σύντομα.

1 - Copy

Τέλος, το spread ανάμεσα στα ομόλογα υψηλών αποδόσεων-υψηλού κινδύνου και στα ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ έχει διευρυνθεί στο 5,19%, το οποίο είναι η μεγαλύτερη διαφορά από το 2011.
Έχει υπάρξει μία δραματική κίνηση σε αυτό το spread από το 2014.
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2014 υποχώρησε σε χαμηλά 20ετίας, λίγο πιο κάτω από το 0,6%.
Από εκείνη τη στιγμή έχει εκτιναχθεί βίαια και απέκλινε από τις τιμές των μετοχών.

1

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης