Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fidelity: Νικητές και ηττημένοι της πτώσης του πετρελαίου – Ποιες εταιρείες και κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο

Fidelity: Νικητές και ηττημένοι της πτώσης του πετρελαίου – Ποιες εταιρείες και κλάδοι επηρεάζονται περισσότερο
Ένα παράδειγμα εκ των νικητών από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors, που βλέπουν να αυξάνει η ζήτηση για οχήματα
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, περί το 30% από τον περασμένο Οκτώβριο, επηρεάζει πολλούς κλάδους και αξίες.
Γενικά, οι δραστηριότητες στις οποίες το αργό πετρέλαιο είναι αποφασιστικός παράγοντας για τα κόστη, θα επωφεληθούν, ενώ σε άλλες που τα έσοδα εξαρτώνται από τις τιμές του πετρελαίου θα επηρεαστούν.
Η διαχειρίστρια χαρτοφυλακίων Fidelity εντόπισε τους κλάδους και επιχειρήσεις που επηρεάζονται περισσότερο από την κατάσταση του αργού πετρελαίου.
Σύμφωνα με τη Fidelity, ένα παράδειγμα εκ των νικητών από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η General Motors, που βλέπουν να αυξάνει η ζήτηση για οχήματα.
Επίσης, γεωργικές εταιρείες, όπως η Kubota, καθώς μειώνονται τα λειτουργικά κόστη για τα αγροκτήματα, όπως το κόστος μηχανημάτων, λιπασμάτων και μεταφοράς.
Τέλος, η Fidelity επισημαίνει τα οφέλη για τις εταιρείες του κλάδου χημικών, όπως η Akzo Nobel, εξαιτίας της πτώσης της τιμής των πρώτων υλών.
Αντιθέτως, η πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» επηρεάζει αρνητικά τις πετρελαϊκές εταιρείες και ιδιαίτερα εκείνες με υψηλότερο κόστος, όπως η Occidental Petroleum, ενώ οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου μειώνουν στην πράξη την ελκυστικότητα των επενδύσεων σε καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι που επηρεάζει εταιρείες όπως η Tesla Motors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης