Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι εκτιμήσεις αναλυτών για τις κινήσεις της FED – Λιγότερο πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

Οι εκτιμήσεις αναλυτών για τις κινήσεις της FED – Λιγότερο πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο
Στάση «περιμένουμε και θα δούμε» η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, μετά τις αναταραχές στις αγορές
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής των εκτιμήσεών της για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το 2016 άφησε χθες η διοικήτρια της FED, Janet Yellen, καθώς επίσης και την πιθανότητα ενός βραδύτερου ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, κάτι που καθιστά την αύξησή τους τον Μάρτιο λιγότερο πιθανή.
«Η FED είναι πραγματικά σε διάθεση "περιμένουμε και θα δούμε"», σημειώνει ο Ryan Sweet, οικονομολόγος της Moody's Analytics στην Πενσιλβάνια, προσθέτοντας ότι η Yellen και το εκτελεστικό συμβούλιο της FED «θέλουν να δουν αν τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές πρόκειται πραγματικά να αιμορραγήσουν και να επηρεάσουν τον πληθωρισμό και τις προβλέψεις τους για την οικονομία».



Όπως ανέφερε χθες η FOMC, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της FED, «παρακολουθεί πολύ στενά τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, «ενώ αξιολογεί τις επιπτώσεις τους στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό και τους κινδύνους για τις προοπτικές τους».
Πρόκειται για μια μικρή υπαναχώρηση έναντι όσων είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όπου έκανε λόγο για ισορροπημένους κινδύνους, κάτι που κάνει πολλούς οικονομολόγους να θεωρούν λιγότερο πιθανή μια δεύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Μάρτιο.
«Η πιθανότητα του Μαρτίου είναι λιγότερο πιθανή, διότι (σ.σ. η FED) αποκάλυψε ότι υπάρχει περισσότερη αβεβαιότητα μεταξύ των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου», σημειώνει η Laura Rosner, οικονομολόγος της BNP Paribas στη Νέα Υόρκη.
«Πρόκειται για σεβασμό στα στοιχεία και τις προοπτικές, ενώ υπάρχει διαφωνία σχετικά αυτή τη στιγμή. Η ανακοίνωση αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης