Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Αν και εκτιμά νέα αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, προβλέπει μείωσή τους στα τέλη του 2016

Standard Chartered: Αν και εκτιμά νέα αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, προβλέπει μείωσή τους στα τέλη του 2016
Αναμένει μια δεύτερη αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, ακολουθούμενη από μείωσή τους στο τέλος του έτους
Μπορεί η FED να ακολουθεί τον δρόμο της νομισματικής σύσφιγξης, προχωρώντας στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2015 ύστερα από μία περίπου δεκαετία, όμως είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί να ακολουθήσει αντίθετη πορεία και να τα μειώσει μέχρι το τέλος του 2016.
Τάδε έφη ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Standard Chartered, Mike Moran, σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο οποίος εκτίμησε ότι η FED θα προχωρήσει σε μια δεύτερη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον προσεχή Μάρτιο, για να ακολουθήσει μείωσή τους στα τέλη του 2016.
«Κοιτάζοντας τους επόμενους 6 με 12 μήνες, η προοπτική για την αμερικανική οικονομία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι οικονομικές συνθήκες, το σκηνικό για αυτές τις συνεχείς αυξήσεις που η FED μιλάει, δεν πρόκειται να υπάρξουν μέχρι τα τέλη του έτους, γι' αυτό εκτιμούμε ότι (σ.σ. η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα) θα πρέπει να αντιστρέψει την πορεία της».
Σημειώνεται ότι η Standard Chartered είναι σπάνια, από την άποψη ότι η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η FED θα προχωρήσει σε σταθερές σταδιακές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης