Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Μην ακούτε τη γκρίνια - Οι επαναγορές μετοχών δεν έχουν σταματήσει

tags :
Credit Suisse: Μην ακούτε τη γκρίνια - Οι επαναγορές μετοχών δεν έχουν σταματήσει
Η ελβετική τράπεζα σημειώνει ότι οι υπηρεσίες της που ασχολούνται με τα προγράμματα επαναγοράς ιδίων μετοχών έχουν πολύ δουλειά
«Μην ανησυχείτε», ακούν καθημερινά οι επενδυτές, «πρόκειται απλά για μία υποχώρηση επειδή οι εταιρείες έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους από τις επαναγορές των μετοχών και τη στήριξη των παράλογων αποτιμήσεων στις χρηματαγορές».
Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse μόλις διέψευσε άλλον ένα μύθο, μιλώντας για τις επαναγορές μετοχών στο ημερήσιο σημείωμά της, καθώς τονίζει ότι «οι συζητήσεις περί εποχικότητας των επαναγορών μετοχών είναι υπερβολικές».
Ειδικότερα, στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:
«Πολύς λόγος γίνεται για τις «νεκρές» περιόδους στα προγράμματα επαναγοράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες έχουν σε ισχύ προγράμματα επαναγοράς που τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τις αγορές ιδίων μετοχών ακόμη και στις “νεκρές” περιόδους.
Η υπηρεσία μας εταιρικών προγραμμάτων επαναγοράς μετοχών έχει καταγράψει σημαντική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες».
Πάντως, η Credit Suisse σημειώνει ότι υπάρχει και μία θετική πλευρά όσον αφορά τις μετοχές.
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι πρέπει να αναμένεται ότι μεγάλα συνταξιοδοτικά funds θα ξαναμπούν σε μετοχές μέχρι τα τέλη του μήνα.
«Υπάρχει μία απόσταση της τάξης του 11% ανάμεσα στις αποδόσεις των μετοχών και των ομολόγων για τον Ιανουάριο».
Πάντως, θα πρέπει να αναμένεται μία συνολική επιβράδυνση στις επαναγορές μετοχών, καθώς το κόστος της χρηματοδότησης αυτής της φιλικής προς τους μετόχους πολιτικής αυξάνεται…



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης