Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lloyds Bank: Δεν αποκλείεται αύξηση των επιτοκίων της Fed τον ερχόμενο Μάρτιο, υπό προϋποθέσεις

Lloyds Bank: Δεν αποκλείεται αύξηση των επιτοκίων της Fed τον ερχόμενο Μάρτιο, υπό προϋποθέσεις
Στάση αναμονής θα τηρήσει η Fed στη συνεδρίαση της ερχομένης εβδομάδας 
Δεν αποκλείεται αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) τον ερχόμενο Μάρτιο, υπό προϋποθέσεις.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν αναλυτές της βρετανικής Lloyds Bank, ενόψει της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής στην ερχόμενη συνεδρίαση, την πρώτη για το 2016, που λαμβάνει χώρα μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αύξηση των επιτοκίων του Δεκεμβρίου.
Δεδομένων των συνθηκών η FOMC δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της σε αυτή τη συνεδρίαση.
Ωστόσο, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ανακοίνωση, που θα δοθεί στη δημοσιότητα με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, για να προετοιμάσει το έδαφος για μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.
Άλλος ένας λόγος για τον οποίο η FOMC αναμένεται να κρατήσει επιφυλακτική στάση είναι η έντονη μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα μεικτά μακροοικονομικά στοιχεία.
Σημαντικό θα είναι να δούμε αν στην ανακοίνωση της Πέμπτης θα υπάρξει ειδική αναφορά στην αύξηση των καθοδικών κινδύνων για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Ακόμα ωστόσο και αν υπάρξει ειδική μνεία στους κινδύνους, το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο του 2016 δεν αποκλείεται, τονίζει η Lloyds Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης