Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Αν και η ΕΚΤ θα διατηρήσει το status quo, τελικά θα αναγκαστεί να αναλάβει περαιτέρω δράση το 2016

Deutsche Bank: Αν και η ΕΚΤ θα διατηρήσει το status quo, τελικά θα αναγκαστεί να αναλάβει περαιτέρω δράση το 2016
Η κεντρική τράπεζα θα τονίσει σήμερα ότι, αν χρειαστεί, θα λάβει περαιτέρω μέτρα
Η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η πρώτη για το 2016, τίθεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank να σημειώνει ότι όχι μόνο δεν αναμένει αλλαγή στην πολιτική της, αλλά ούτε σαφές σημάδι περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, επισημαίνει ότι το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα υπογραμμίσει την ικανότητά του να αναλάβει δράση, θα αναφερθεί στους κινδύνους για τον πληθωρισμό, όμως θα περιμένει να δει πιο σαφείς ενδείξεις σχετικά με τρία βασικά μέτωπα: την Κίνα, το σοκ των τιμών του πετρελαίου και τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Κοιτάζοντας πιο πέρα, στον Μάρτιο, η Deutsche Bank αναφέρει ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ και ότι για να συμβεί αυτό, το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό το 2018.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «από την πλευρά μας δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η ΕΚΤ τελικά θα αναγκαστεί να κάνει περισσότερα, όμως από την άλλη πάντα είχαμε την αίσθηση ότι η FED τελικά θα προχωρήσει στο QE4».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης