Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Lone Pine Capital: Πώς μπορείτε να κερδίσετε εν μέσω bear market αγοράς - Μια αντισυμβατική προσέγγιση

Lone Pine Capital: Πώς μπορείτε να κερδίσετε εν μέσω bear market αγοράς - Μια αντισυμβατική προσέγγιση
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές θέσεις του Cascade hedge fund της Lone Pine Capital είναι οι εξής:
Αναζητάτε επενδυτικές αποδόσεις σε μια περίοδο χρηματιστηριακής αναταραχής και μεγάλης πτώσης (bear market) στις περισσότερες αγορές και κλάσεις επενδύσεων παγκοσμίως, όμως δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε.
Είναι λογικό να προσπαθείτε, όπως και το ότι δεν βρίσκετε απαντήσεις σε αυτόν τον γρίφο, επειδή δεν ψάχνετε εκεί που πρέπει: Στις εταιρείες διαδικτύου.
Σε τέτοιες επιχειρήσεις επενδύει η εταιρεία κεφαλαίων αντιστάθμισης επενδυτικού κινδύνου (hedge fund) Lone Pine Capital, η οποία «στοιχηματίζει» σε εταιρείες που κυριαρχούν στο παγκόσμιο στερέωμα του διαδικτύου.
Αντίστοιχα, επενδύει αντιστρόφως και σε εταιρείες των οποίων το επιχειρηματικό μοντέλο συνθλίβεται από το διαδίκτυο, λαμβάνοντας το θάρρος να ανοίξει θέσεις πωλητού (short) σε μετοχές τους, πρακτικά «ποντάροντας» σε κέρδη από τη σύνθλιψή τους.
Για την Lone Pine Capital, το διαδίκτυο παραμένει το πιο σημαντικό και ανατρεπτικό οικονομικό φαινόμενο στον κόσμο, προκαλώντας τον ανασχηματισμό κάθε τομέα της οικονομίας.
Οι λίγες εταιρείες που κυριαρχούν στην πρόσβαση διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών κρίνεται ότι έχουν σημαντικές προοπτικές ανόδου και βελτίωσης των επιχειρηματικών μοντέλων τους.
Το διαδίκτυο προκαλεί την αμετάκλητη και διαρκή αποδόμηση διαχρονικών οικονομικών μοντέλων, ιδιαίτερα στους κλάδους διαφήμισης, ΜΜΕ, λιανικής, υψηλής τεχνολογίας και ταξιδίων, στους οποίους η εταιρεία παίρνει θέσεις short.
Οι δέκα μεγαλύτερες μετοχικές θέσεις του Cascade hedge fund της Lone Pine Capital είναι οι εξής: Microsoft, Amazon, Tencent Holding, Facebook, Visa, Dollar Tree Stores, Williams Companies, Fleetcor Technologies, JD.com και Charter Communications.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης