Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η παγκόσμια ανάπτυξη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος - Πλησιάζει η κατάρρευση

Societe Generale: Η παγκόσμια ανάπτυξη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος - Πλησιάζει η κατάρρευση
H Societe Generale αναφέρει ότι η τροπή θα είναι πολύ άσχημη παγκοσμίως
Η παγκόσμια ανάπτυξη δεν είναι πλέον αρκετή για την εξυπηρέτηση του παγκόσμιου χρέους, τονίζοντας πως οι πιστωτές θα είναι αυτοί που θα πρέπει αναλάβουν τις ζημιές, τονίζει σε ανάλυση της η Societe Generale.
Στις 12 Ιανουαρίου, περίπου 950 επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα βρέθηκαν σε παρουσίαση της societe Generale για να ακούσουν τις "τρομακτικές θεωρίες" σχετικά με το πώς περίπου θα έρθει η επόμενη οικονομική κατάρρευση.
H Societe Generale με ομιλητές τον Russell pier και Andrew Lapthorne, παρουσίασε το τι θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομία.
Η παρουσίαση εστιάστηκε στο ότι η παγκόσμια ανάπτυξη δεν είναι πλέον αρκετή για την εξυπηρέτηση του παγκόσμιου χρέους, τονίζοντας πως οι πιστωτές θα είναι αυτοί που θα πρέπει αναλάβουν τις ζημιές.
Πιο συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες που δάνεισαν τα περισσότερα χρήματα με τα λιγότερα κεφάλαια ενδέχεται να χρεοκοπήσουν.
Το χειρότερο χτύπημα θα υποστούν οι αναδυόμενες οικονομίες, πολλές από τις οποίες εξαρτώνται από την Κίνα.
Η παγκόσμια οικονομία μετατοπίζεται από την αγορά πολλών αγαθών στην αγορά περισσότερων υπηρεσιών, η Κίνα κάνει στροφή της οικονομίας της μακριά από τις κατασκευές και τη βιομηχανία.
Ως αποτέλεσμα είναι οι  τιμές των εμπορευμάτων να έχουν βυθιστεί, μαζί με τα νομίσματα των χωρών που επένδυσαν σε αυτές.
Αυτό το καθιστά το χρέος μη βιώσιμο.
Το χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί σε δολάρια, σε αντίθεση με το χρέος των αναδυόμενων οικονομιών και σε εθνικά νομίσματα.
Ωστόσο και αυτές οι οικονομίες δεν μπορούν να τυπώσουν περισσότερο χρήμα.
Όπως τονίζει ο κ.  Edwards, σε δύσκολη θέση δεν βρίσκονται μόνο οι αναδυόμενες αγορές, αλλά και οι αμερικάνικες εταιρίες που έχουν φορτωθεί με χρέη, μετά τη μείωση των επιτοκίων σε επίπεδα ρεκόρ, από τις κεντρικές τράπεζες.
Καταλήγοντας, τόνισε πως η τροπή θα είναι πολύ άσχημη.

Manufacturing is in a slump, and services will follow.

Even well-performing economies will be hit.
All because central banks inflated a credit bubble with low rates.

Now that the dollar is strengthening, imports into America will get cheaper compared with US exports. This will lead to low inflation or deflation, eating into corporate profits.

The losses could be huge. Here's how much banks are owed on investments in emerging markets. The question is: Can they withstand losses?

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης