Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Δεν έχει νόημα νέα αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ – Η FED θα την καθυστερήσει έως τον Ιούνιο

Moody's: Δεν έχει νόημα νέα αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ – Η FED θα την καθυστερήσει έως τον Ιούνιο
Οι δείκτες υποδηλώνουν παγκόσμια επιβράδυνση, επομένως μια αύξηση των επιτοκίων δεν έχει νόημα, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης
Η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, είναι πιθανόν να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, επικαλούμενος συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες που η FED λαμβάνει σοβαρά υπόψη της.
Σε σημείωμα του αναλυτή της Moody's, John Lonski, σήμερα, Παρασκευή, επισημαίνεται ότι η πτώση κατά 28,5% στον δείκτη των βασικών μετάλλων, σε συνδυασμό με τις υψηλές αποδόσεις των spead στα ομόλογα πάνω από 700 μονάδες βάσης υποδηλώνουν μια μακρά καθυστέρηση στην περαιτέρω αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από τη FED.
Σημειώνεται ότι η FED αύξησε για πρώτη φορά τα επιτόκια στις ΗΠΑ ύστερα από περίπου μία δεκαετία στις 16 Δεκεμβρίου, σε ένα εύρος 0,25-0,50 από το 0-0,25%.
«Η αγορά των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης δεν αναμένει μια νέα αύξηση των επιτοκίων μέχρι τη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου», σημειώνει ο Lonski και προσθέτει ότι δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει το γεγονός αν η επόμενη αύξηση επιτοκίων δεν λάβει χώρα αν δεν υποχωρήσουν οι αποδόσεις στα spread των ομολόγων αρκετά κάτω των 700 μονάδων βάσης.
Ο Lonsky σημειώνει ότι με την οικονομική επιβράδυνση εν όψει, όπως καταδεικνύεται από τον δείκτη βασικών μετάλλων και τις αποδόσεις των ομολόγων, μια αύξηση των επιτοκίων δεν έχει νόημα.
«Σύμφωνα με το παράδειγμα που ξεκινά από τα τέλη του 1982, η FED έχει αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια μόνον όταν ο δείκτης των βασικών μετάλλων ήταν κάτω τουλάχιστον κατά 15% από έτος σε έτος και η μόνη εξαίρεση που υπήρξε, ήταν αυτή στις 15 Δεκεμβρίου του 2015», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης