Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πτώση της ισοτιμίας ευρώ - στερλίνας στο 0,71 προβλέπει η Danske Bank έως τα τέλη του Ιουνίου 2016

Πτώση της ισοτιμίας ευρώ - στερλίνας στο 0,71 προβλέπει η Danske Bank έως τα τέλη του Ιουνίου 2016
Αύξηση των επιτοκίων της BoE στο β’ εξάμηνο του 2016 «βλέπουν» οι αναλυτές της Danske Bank
Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία του ευρώ έναντι της στερλίνας η Danske Bank, μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, στον απόηχο της απόφασης της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England – BoE) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Danske Bank επαναδιατύπωσαν την εκτίμησή τους ότι το ευρώ θα υποχωρήσει έναντι της στερλίνας στο 0,73 έως τα τέλη του α’ τριμήνου του 2016 και στο 0,71 έως τα τέλη του α’ εξαμήνου του 2016.
Παράλληλα, ως προς την επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της BoE, η οποία θα λάβει χώρα σε τρεις εβδομάδες, η Danske Bank προβλέπει ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί η έκθεση για τον πληθωρισμό της Βρετανίας.
Επιπλέον, αύξηση των επιτοκίων της BoE στο β’ εξάμηνο του 2016 «βλέπουν» οι αναλυτές της Danske Bank, με πιθανότερη ημερομηνία τον Μάιο.
Σημειώνεται πάντως ότι η τράπεζα εκτιμά ότι η ισοτιμία του ευρώ έναντι της στερλίνας θα κινηθεί ανοδικά το β’ εξάμηνο του έτους, καθώς αναμένεται να «κλείσει» στο 0,75 στο τέλος της χρονιάς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης