Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Προβλέπει πτώση του πετρελαίου ακόμη και στα 10 δολ. το βαρέλι, σε χαμηλά 18ετίας

Standard Chartered: Προβλέπει πτώση του πετρελαίου ακόμη και στα 10 δολ. το βαρέλι, σε χαμηλά 18ετίας
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει θεμελιωδώς εκτός ισορροπίας, καθώς η υπερπροσφορά και η αδύναμη ζήτηση επιδρούν αρνητικά
Πτώση της τιμής του πετρελαίου στα 10 δολάρια το βαρέλι προβλέπει η Standard Chartered, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το αργό πετρέλαιο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στον ορίζοντα δεν φαίνεται να υπάρχει πάτος.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεμελιώδης σχέση που να οδηγεί την αγορά πετρελαίου σε οποιαδήποτε εξισορρόπηση, οι τιμές κινούνται σχεδόν αποκλειστικά από τις χρηματοοικονομικές ροές που προκαλούνται από τις διακυμάνσεις σε άλλες τιμές assets, περιλαμβανομένου του δολαρίου και των χρηματιστηριακών αγορών, σημειώνει η Standard Chartered.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η τιμή του πετρελαίου διολίσθησε κοντά στα 10 δολάρια το βαρέλι ήταν κατά την κορύφωση της ασιατικής χρηματοπιστωτικής κρίσης το 1998, ενώ η τελευταία φορά που οι μέσες τιμές ήταν τόσο χαμηλά ήταν στις αρχές του 2009.

petrel.jpg

Σήμερα, περί τις 10:50 π.μ. ώρα Ελλάδος, η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει άνοδο κατά 0,33%, στα 31,56 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 2,05%, στα 31,16 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης