Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Δεν προτείνει αγορές μετοχών της Wall Street συστήνει Ευρώπη και Ιαπωνία

Citigroup: Δεν προτείνει αγορές μετοχών της Wall Street συστήνει Ευρώπη και Ιαπωνία
Το Citigroup εκτιμάει ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των εισηγμένων εταιρειών στις ΗΠΑ θα υποχωρήσουν το 2016
Δεν προτείνουν πλέον την αγορά και διακράτηση μετοχών του χρηματιστηρίου της Wall Street για το 2016 οι οικονομολόγοι της Citigroup υποβαθμίζοντας τη συγκεκριμένη κατηγορία επενδύσεων λόγω των αναμενόμενων νέων αυξήσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve αλλά και της αναμενόμενης στασιμότητας των επιχειρηματικών κερδών.
Σε ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, η Citigroup εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) των εισηγμένων εταιρειών στις ΗΠΑ - ένας δείκτης που πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών μετοχών - μάλλον θα υποχωρήσουν παρά θα αυξηθούν στο νέο έτος.
Αυτό οδήγησε στην υποβάθμιση σε «underweight» των αμερικανικών μετοχών από την Citigroup, πάντα σε συνδυασμό με την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed που αναμένεται να συντελεστεί το 2016.
Η Citigroup προτείνει ευρωπαϊκές μετοχές - εκτός βρετανικού χρηματιστηρίου - και ιαπωνικές μετοχές.
Για την πορεία του δείκτη S&P 500 της Wall Street, το Citigroup εκτιμά ότι αυτός θα καταγράψει άνοδο περί τις 2.300 μονάδες στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα υποχωρήσει και πάλι προς τις 2.200 μονάδες λόγω των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed, των αρνητικών πιέσεων κερδοφορίας, αλλά και της αβεβαιότητας περί της εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Μάλιστα, η Citigroup προτείνει σε όσους αγοράσουν αμερικάνικες μετοχές, να προτιμήσουν τουλάχιστον εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, γενικότερα τις μεγάλες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης