Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Απίθανο να επηρεαστούν οι εξαγωγές πετρελαίου λόγω της έντασης Σαουδικής Αραβίας - Ιράν

JP Morgan: Απίθανο να επηρεαστούν οι εξαγωγές πετρελαίου λόγω της έντασης Σαουδικής Αραβίας - Ιράν
Οι τιμές ενέργειας πιθανόν να μείνουν αδύναμες βραχυπρόθεσμα, τονίζει η αμερικανική τράπεζα
Όσοι εκτιμούν ότι θα επηρεαστούν οι εξαγωγές πετρελαίου εν μέσω των αυξημένων πολιτικών εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν ίσως να απογοητευθούν, σημειώνει η JP Morgan και προσθέτει ότι οι τιμές ενέργειας είναι πιθανόν να παραμείνουν αδύναμες βραχυπρόθεσμα.
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, μετά την πτώση χθες λόγω του sell off στην Κίνα και εν συνεχεία σε Ευρώπη και Wall Street, αντισταθμίζοντας τα κέρδη που κατέγραφαν λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή που προκάλεσαν ανησυχίες σχετικά με διακοπές στην προμήθεια πετρελαίου.
Ωστόσο, περί τις 11:00 π.μ., διαπραγματεύονται εκ νέου σε αρνητικό έδαφος και συγκεκριμένα το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 0,29%, στα 36,66 δολάρια το βαρέλι και το Brent υποχωρεί κατά 0,75%, στα 36,94 δολάρια το βαρέλι.
Πάντως, ακόμη και πέριξ των 37 δολαρίων το βαρέλι, οι τιμές του πετρελαίου είναι ακόμη σε χαμηλά πολλών ετών, μετά την άρνηση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή των 30 εκατ. βαρελιών ημερησίως στη συνεδρίασή του τον Δεκέμβριο του 2015.
Σημειώνεται ότι η JP Morgan προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα διαμορφωθεί στα 35 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο, με σταδιακή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του 2016 για να φθάσει κατά μέσο όρο στα 50 δολάρια το βαρέλι στο σύνολο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης