Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Οι 10 καλύτερες πόλεις διεθνώς για να ζεις - Συνεχής η υποβάθμιση της Αθήνας

tags :
Economist: Οι 10 καλύτερες πόλεις διεθνώς για να ζεις - Συνεχής η υποβάθμιση της Αθήνας
Οι καλύτερες πόλεις για να ζεις δεν είναι μεγάλες, αλλά μεσαίου μεγέθους πόλεις σε πλούσια κράτη με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα
Τέσσερις πόλεις της Αυστραλίας και τρεις του Καναδά φιγουράρουν ανάμεσα στις 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις, όπως τις επέλεξε βάσει 30 κριτηρίων στην καθιερωμένη ετήσια μελέτη του για το 2015 το περιοδικό Economist.
Συγκεκριμένα, οι δέκα πόλεις είναι οι ακόλουθες, με σειρά κατάταξης: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Κάλγκαρι, Αδελαΐδα, Σίδνεϋ, Περθ, Όκλαντ, Ελσίνκι και Ζυρίχη.
Σύμφωνα με τον Economist, σε 57 αθροίζονται οι μεγάλες πόλεις της υφηλίου στις οποίες το επίπεδο διαβίωσης υποβαθμίζεται σταθερά την τελευταία πενταετία.
Η καθιερωμένη ετήσια μελέτη του περιοδικού αξιολογεί 140 πόλεις με βάση 30 διαφορετικά κριτήρια που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη, το εκπαιδευτικό σύστημα, τις υποδομές και το περιβάλλον κάθε πόλης.

Economist: Άλλες πόλεις για να ζεις και άλλες για να αποφεύγεις

eiu livability city rankings

Ειδικά για την Αθήνα, ο Economist αναφέρει ότι η λιτότητα - και όχι η κοινωνική αναταραχή, όπως αλλού - έχει προκαλέσει την υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών.
Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, είναι πλέον μεταξύ των πόλεων με το χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, κυρίως λόγω των συνεπειών της εμπόλεμης κατάστασης που βιώνει με τη Ρωσία μετά την απώλεια της Χερσονήσου της Κριμαίας και των αποσχιστικών τάσεων των ανατολικών της επαρχιών.
Όπως επισημαίνει ο Economist, οι καλύτερες πόλεις για να ζεις δεν είναι μεγάλες, αλλά μεσαίου μεγέθους πόλεις σε πλούσια κράτη με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης