Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού - Κάηκε κέντρο προσφύγων

Deutsche Welle: Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού - Κάηκε κέντρο προσφύγων
Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, περίπου 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο όπου σημειώθηκε η επίθεση
Μετά τις επανειλημμένες εμπρηστικές επίθεση εναντίον καταλυμάτων που προορίζονται για τη στέγαση προσφύγων στη Γερμανία, εκατοντάδες γερμανοί διαδήλωσαν χθες κατά της μισαλλοδοξίας και της ξενοφοβίας.
Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση στο Σβέμπις Γκμύντ, μια περιοχή στα νότια της χώρας όπου ανήμερα των Χριστουγέννων, καταστράφηκε το κέντρο προσφύγων όπου επρόκειτο σύντομα να φιλοξενήσει 120 άτομα.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, στη χθεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αύξησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στη Γερμανία, παραβρέθηκαν ομιλητές διαφόρων πολιτικών κομμάτων, της εκκλησίας αλλά και συλλόγων οι οποίοι καταδίκασαν τα περιστατικά ξενοφοβίας και κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, περίπου 300 πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο όπου σημειώθηκε η επίθεση ενώ ο χριστιανοδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Rihard Arnolds, έκανε λόγο για πράξη δειλίας και επίθεση κατά της δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, ο γερμανός υπ. Εξωτερικών Frank Steimeier επέρριψε τις ευθύνες για τα φαινόμενα αυτά σε κόμματα του ακροδεξιού χώρου.
Η σημαντική άνοδος της ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία καταδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι «να προσπαθεί κανείς να προσελκύσει ψηφοφόρους εκμεταλλευόμενος το θέμα των προσφύγων», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για ηθικούς αυτουργούς.
Ο γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι αυτές οι συμπεριφορές θα πρέπει να καταπολεμηθούν με σθένος.
Το να κινείται κανείς με αποφασιστικότητα κατά των μηνυμάτων μίσους στο διαδίκτυο είναι η δέουσα απάντηση στον κίνδυνο που απορρέει από την άκρα δεξιά, όπως είπε.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ζήτησε για άλλη μια φορά να υπάρξει αποτελεσματικότερη προστασία των εξωτερικών συνόρων. Είναι σημαντικό να ανακτηθεί και πάλι ο έλεγχος «για το ποιος μπαίνει και βγαίνει στην Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά είπε. Προειδοποίησε όμως «να μην βάζουμε στο ίδιο καζάνι πρόσφυγες με πιθανούς τρομοκράτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης