Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Economist: Σε ισχυρή θέση ενόψει του 2016 η Γερμανία - Αναμένεται ενίσχυση της ανάπτυξης λόγω του φθηνού πετρελαίου

Economist: Σε ισχυρή θέση ενόψει του 2016 η Γερμανία - Αναμένεται ενίσχυση της ανάπτυξης λόγω του φθηνού πετρελαίου
Διαφωνίες του Βερολίνου με τους εταίρους του στην Ε.Ε. που επιθυμούν αύξηση των επενδύσεων και των δαπανών καταγράφει ο Economist
Τις προβλέψεις του για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, καθώς και τα σημαντικότερα σημεία που θα καθορίσουν την πορεία των εξελίξεων στη χώρα το 2016 παρουσιάζει ο Economist σε έκθεσή του.
Ειδικότερα, το περιοδικό σημειώνει ότι οι εταίροι της Γερμανίας στην ευρωζώνη θέλουν να αυξήσουν τις επενδύσεις και τις δαπάνες για να τονώσουν την οικονομία της Ευρώπης, αλλά οι Γερμανοί είναι προσεκτικοί.
Παρομοίως, οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί η προοπτική μίας δημογραφικής κρίσης φαίνεται να μπαίνουν στο περιθώριο, αν και ο Economist διαπιστώνει ότι η συρροή προσφύγων από τη Συρία μπορεί προσωρινά να δίνει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Παράλληλα, η Γερμανία αναμένεται ότι θα παραμείνει περισσότερο δεκτική από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο να δεχτεί πρόσφυγες, αλλά το «κύμα» θα κρίνει την καλή πρόθεση της κυβέρνησης.
Ακόμη τονίζεται ότι η συμμαχία των Σοσιαλδημοκρατών της κας Merkel και των Χριστιανοδημοκρατών διατηρεί ισχυρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να ενεργοποιήσει το μικρότερο μέλος του Συνασπισμού, τους Σοσιαλδημοκράτες, καθώς προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2017.
Τέλος, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου αναμένεται ότι θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης