Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Υψηλός κίνδυνος περαιτέρω πτώσης του πετρελαίου – ΟΠΕΚ και αποθέματα βαρύνουν στην τιμή του

Goldman Sachs: Υψηλός κίνδυνος περαιτέρω πτώσης του πετρελαίου – ΟΠΕΚ και αποθέματα βαρύνουν στην τιμή του
Η τιμή του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται την Παρασκευή στο -0,16% και τα 34,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,95%, στα 37,25 δολάρια το βαρέλι
Στη νέα πτωτική τροχιά του πετρελαίου, μετά τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι μειώνονται συνεχώς οι αποθηκευτικοί χώροι, αναφέρεται σε έκθεσή της η Goldman Sachs, η οποία επισημαίνει ότι παραμένει υψηλός ο κίνδυνος περαιτέρω υποχώρησης της τιμής του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «αν και οι τιμές του αμερικανικού αργού είναι κάτω της τρίμηνης πρόβλεψής της για 38 δολάρια το βαρέλι, βλέπουμε υψηλούς κινδύνους ότι οι τιμές μπορεί να υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι εξακολουθούν να πληρούνται».
Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι προς το παρόν οι ευρωπαϊκές τιμές διύλισης παρουσιάζουν συμπτώματα ότι τα αποθέματα πλησιάζουν την πληρότητας.
Ο ζεστός καιρός σε ΗΠΑ και Ε.Ε., οι ισχυρές εξαγωγές πετρελαίου από την Κίνα λόγω αδύναμης ζήτηση και τα ανθεκτικά περιθώρια διύλισης μας οδηγούν να περιμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές αγορές διύλισης θα φθάσουν το 99% της πληρότητας αποθήκευσης τον Ιανουάριο.
Αυτό αντιπροσωπεύει ένα ακόμη μικρότερο στενότερη μαξιλάρι αποθήκευσης απ' ό,τι αναμενόταν προηγουμένως με φυσιολογικές καιρικές συνθήκες διανομής, αφήνοντας μια πιθανότητα της τάξης του 40% ότι η δυνατότητα αποθήκευσης θα εξαντληθεί.
Ενώ αυτή η έλλειψη ικανότητας αποθήκευσης πετρελαίου στην ΕΕ θα μπορούσε γρήγορα να οδηγήσει σε περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου, ένα μέτρια αυξημένο πλεόνασμα διύλισης απ' ό,τι έχουμε προβλέψει, θα πίεζε τα περιθώρια διύλισης προς τα κάτω, σημειώνει η Goldman Sachs.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, περί τις 10:00 π.μ. ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται στο -0,16% και τα 34,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 0,95%, στα 37,25 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης