Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Τα χαμηλά επιτόκια παραμένουν ο βασικός πιστωτικός κίνδυνος για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο

Moody's: Τα χαμηλά επιτόκια παραμένουν ο βασικός πιστωτικός κίνδυνος για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο
Τα χαμηλά επιτόκια επηρεάζουν αρνητικά την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο και ειδικά για τις ασφάλειες ζωής αποτελούν τα επιτόκια, τα οποία σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's θα παραμείνουν σε χαμηλά βάσει των ιστορικών στανταρτ το 2016 και το 2017.
«Τα χαμηλά επιτόκια επηρεάζουν αρνητικά την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών και εκτιμούμε πιέσεις κεφαλαίου/φερεγγυότητας σε κάποιες αγορές, ειδικά εκείνες με υψηλές εγγυήσεις σε παραδοσιακά προϊόντα ζωής και με υψηλής διάρκειας αναντιστοιχία, π.χ. Γερμανία, Ολλανδία και Νορβηγία», σημειώνει η αναλύτρια της Moody's, Helena Pavicic.
Πέραν των επιτοκίων, ο οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να βλέπει κινδύνους που απορρέουν από τις νομοθετικές και ρυθμιστικές παρεμβάσεις, αν και με μικρότερη ανοδική τάση.
Ως εκ τούτου, τα επιτόκια και οι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι γενικά οι κύριοι οδηγοί για που η Moody's διατηρεί το αρνητικό outlook για τις ασφαλιστικές αγορές Ολλανδίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την άλλη πλευρά, η Moody's σημειώνει στα θετικά τη χρηματοοικονομική μόχλευση για τον ευρωπαϊκό κλάδο (αντ)ασφαλίσεων, ο οποίος συνέχισε να μειώνεται καθώς ένας αριθμός από τους μεγαλύτερους ομίλους μείωσαν το εξαιρετικά υψηλό χρέος τους και/ή ανέφεραν αύξηση στα ίδια κεφάλαιά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης