Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bruegel: Οι κλιματολογικές συνθήκες θα καθορίζουν στο μέλλον την πορεία πολλών οικονομιών

tags :
Bruegel: Οι κλιματολογικές συνθήκες θα καθορίζουν στο μέλλον την πορεία πολλών οικονομιών
Αν δημιουργηθεί μια παγκόσμια ομάδα κινδύνου για το κλίμα τότε πολλές χώρες θα μπορούσαν να προστατευθούν...αναφέρει το Bruegel
Στο μέλλον το κλίμα θα διαδρματίζει τόσο σημαντικό ρόλο, που θα επηρεάζει και τις πορείες πολλών οικονομιών αναφέρει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση του το ινστιτούτο σκέψης το Bruegel.
Ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη θα συμβούν κάποια στιγμή τυχαία και θα μπορούσαν να έχουν τεράστιο κόστος για τις πιο ευάλωτες χώρες.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε όλο και πιο έντονες καταστροφές, όπως καταιγίδες, πλημμύρες και ξηρασίες.
Οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος γύρω από τον ισημερινό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα μπορούσε να βλάψουν ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής τους ικανότητας.
Η προσωρινή απώλεια των φορολογικών εσόδων και αύξηση των δαπανών για την ανοικοδόμηση των εργοστασίων και των υποδομών θα μπορούσαν να θέσουν τις ευάλωτες χώρες σε καθοδικά δημοσιονομικά και μακροοικονομικά σπιράλ.
Αν δημιουργηθεί μια παγκόσμια ομάδα κινδύνου για το κλίμα τότε πολλές χώρες θα μπορούσαν να προστατευθούν.
Η βέλτιστη λύση στην κλιματική αλλαγή είναι ένα μείγμα από βαθιές περικοπές των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επενδύσεις για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης