Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αύξηση του QE στα 75 δισ. ευρώ μηνιαίως και μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,40% θα αποφασίσει η ΕΚΤ

tags :
Citigroup: Αύξηση του QE στα 75 δισ. ευρώ μηνιαίως και μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο -0,40% θα αποφασίσει η ΕΚΤ
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 20 μονάδες βάσης, στο -0,40%
Αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) κατά 15 δις. ευρώ, στα 75 δισ. ευρώ μηνιαίως και επέκταση έως το 2017, αναμένεται να αποφασίσει η ΕΚΤ στην αυριανή της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Citi Economics.
Παράλληλα οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν μείωση του επιτοκίου καταθέσεων κατά 20 μονάδες βάσης, στο -0,40%.
«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη τη διετία 2016 – 2017 πρέπει να αναβαθμιστούν και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό να μειωθούν.
Για αυτούς τους λόγους η ΕΚΤ αναμένεται να τα δώσει όλα στη μάχη για την αύξηση του πληθωρισμού, ενδεχόμενο που έχουν αποτιμήσει και οι αγορές», σχολιάζει η Citi.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και αναμένεται να λάβει επιπλέον μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, όπως έχει προαναγγείλει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης