Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CitiFX: Συστήνει την πώληση ευρώ έναντι γιέν, λόγω εξασθένησης ευρωπαϊκού νομίσματος από ΕΚΤ και Fed

tags :
CitiFX: Συστήνει την πώληση ευρώ έναντι γιέν, λόγω εξασθένησης ευρωπαϊκού νομίσματος από ΕΚΤ και Fed
H συγκεκριμένη τοποθέτηση εξυπηρετεί και μακροπρόθεσμες θέσεις επενδυτών, αν η ECB παραμείνει αξιόπιστα υπέρ του πληθωρισμού
Την πώληση ευρώ έναντι ιαπωνικών γιέν προτείνει στους πελάτες της για την τρέχουσα εβδομάδα ως συναλλαγματική τοποθέτηση η CitiFX, εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015.
Όπως αναφέρει, η συγκεκριμένη τοποθέτηση εξυπηρετεί και περισσότερο μακροπρόθεσμες θέσεις επενδυτών, υπό την προϋπόθεση ότι η ECB θα παραμείνει αξιόπιστη στην προσπάθειά της να πείσει τους επενδυτές ότι όντως θα κάνει ότι χρειάζεται για να προκαλέσει την άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.
Η CitiFX αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θα αλλάξει την νομισματική της πολιτική πριν το τέλος του 2015 - μάλλον στο τέλος Ιανουαρίου 2016 - άρα το γιέν εκτιμάται ότι βραχυπρόθεσμα θα ωφεληθεί από τις κινήσεις της ECB.
Ενδεχόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων και της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) εντός του Δεκεμβρίου 2015, αναμένεται ότι θα ωφελήσει περαιτέρω την ισοτιμία ευρώ-γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης