Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι των κυριότερων νομισμάτων έως το γ΄ τρίμηνο του 2016

BNP Paribas: Το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι των κυριότερων νομισμάτων έως το γ΄ τρίμηνο του 2016
Η Fed θα σταματήσει παροδικά τις αυξήσεις επιτοκίων στο τέταρτο τρίμηνο 2016 λόγω δολαρίου
Σταδιακή ενίσχυση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι των κυριότερων νομισμάτων προβλέπει για το 2016 η BNP Paribas, η οποία θα κορυφωθεί στο τέλος του τρίτου τριμήνου, με το δολάριο να εξισώνεται έναντι του ευρώ και να ανέρχεται έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 134 γιέν.
Αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό νόμισμα θα εξασθενήσει στις 0,67 βρετανικές στερλίνες, «θύμα» της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE).
Την πορεία του δολαρίου καθορίζει η απόκλιση στη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Fed) έναντι αυτής των υπολοίπων G10 χωρών, με εξαίρεση βεβαίως το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η BNP Paribas μας υπενθυμίζει, ότι οι νομισματικές αρχές δεν κωφεύουν απέναντι στην πορεία της ισοτιμίας του νομίσματος που διαχειρίζονται, καθώς αυτή καθορίζει σε αξιόλογο βαθμό την οικονομική ανάπτυξη, ιδίως σε εξαγωγικές οικονομίες.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι η μέχρι στιγμής καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων της Fed οφείλεται στην ενίσχυση του δολαρίου, η συναλλαγματική ισοτιμία του οποίου θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρυθμό αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed.
Μάλιστα, η BNP Paribas αποδίδει σε αυτήν ακριβώς τη συναλλαγματική ευαισθησία της Fed την πρόβλεψή της ότι οι αυξήσεις επιτοκίων θα σταματήσουν παροδικά στο τέταρτο τρίμηνο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης