Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Στα 9,10 ευρώ μειώνει την τιμή - στόχο του ΟΠΑΠ – Αρνητικός ο αντίκτυπος από την αύξηση της φορολόγησης

Eurobank Equities: Στα 9,10 ευρώ μειώνει την τιμή - στόχο του ΟΠΑΠ – Αρνητικός ο αντίκτυπος από την αύξηση της φορολόγησης
Αμετάβλητη σύσταση «buy», ήτοι για αγορές
Στα 9,10 ευρώ μείωσε την τιμή – στόχο του Ομίλου ΟΠΑΠ η Eurobank Equities σήμερα (18/11), σε έκθεση υπό τον τίτλο «OPAP: Regulatory pushback», καθώς εκτιμά ότι ο αντίκτυπος από την αύξηση της φορολόγησης στα τυχερά παιχνίδια είναι αρνητικός.
Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση «buy», ήτοι για αγορές.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με την αύξηση της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η Eurobank Equities υπογραμμίζει πως ο φόρος θα βαρύνει τους παίκτες και όχι τον Όμιλο, ωστόσο τονίζει πως ο αντίκτυπος είναι αρνητικό, καθώς θα παρασύρει καθοδικά τα κέρδη του.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα προ φόρου (GGR) από το ΚΙΝΟ θα μειωθούν κατά περίπου 10-15%, με κάθε πτώση της τάξεως του 5% να μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 12 εκατ. ευρώ από τα EBITDA του Ομίλου.
Ως απόρροια των νέων εκτιμήσεων, η Eurobank Equities αναθεωρεί καθοδικά, κατά περίπου 9%, τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του Ομίλου το 2016.
Ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση buy, καθώς οι μετοχές του ΟΠΑΠ πωλούνται με discount περίπου 20%, σε σύγκριση με τους βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης