Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην ΕΕ είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

tags :
Citigroup: Οι επιθέσεις εναντίον πολιτών στην ΕΕ είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών
Οι αναλυτές της Citigroup εξετάζουν το αν η βία σηματοδοτεί μια αλλαγή στην στρατηγική για τον ISIS, και ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς, αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο
Επιθέσεις εναντίον πολιτών σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, η οποία είναι μια από τις βασικότερες κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup οι οποίοι προσπαθούν να αποτιμήσουν την πορεία των αγορών μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
Οι αναλυτές της Citigroup εξετάζουν το αν η βία σηματοδοτεί μια αλλαγή στην στρατηγική για τον ISIS, και ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς, αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.
Όπως και οι επιθέσεις στη Βηρυτό και η κατάρριψη ενός ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, έτσι και οι επιθέσεις στο Παρίσι που αποτελούν μια σειρά από επιτυχημένες επιθέσεις εναντίον στόχων, η οποία διευρύνει το μέτωπο δράσης του ISIS.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτή η εξέλιξη είναι άκρως αρνητική έναντι πιθανών μακροοικονομικών κρίσεων, με δεδομένο το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ήδη τόσο αδύναμη.
Οι επιθέσεις εναντίον πολιτών σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι πιθανό να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, που αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο σε μια κατάσταση όπου είναι η βασική κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην Ευρώπη, καθώς άλλες συνιστώσες της ζήτησης εξακολουθούν να είναι πολύ υποτονικές.
Επίσης, οι αναλυτές της Citigroup αξιολογούν το πόσο οι μετοχές έχουν αντιδράσει σε πράξεις βίας τόσο εντός των τειχών όσο και εκτός.
Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι οι αγορές κινήθηκαν αρνητικά για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ οι αμερικανικές μετοχές «ανέκαμψαν μάλλον γρήγορα», από τέτοια συμβάντα στο εξωτερικό.

Embedded image permalink

Κατά μέσο όρο, ο αντίκτυπος των πολέμων και των τρομοκρατικών πράξεων φαίνεται αρκετά υποτονικός μακροπρόθεσμα, με τις μετοχές στην πραγματικότητα να αυξάνονται σημαντικά κατά μέσο όρο ένα χρόνο μετά το συμβάν.

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης