Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian: Γιατί οι αγορές αγνοούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι - Πως μπορεί να ωφεληθεί η γαλλική οικονομία

Guardian: Γιατί οι αγορές αγνοούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι - Πως μπορεί να ωφεληθεί η γαλλική οικονομία
Οι επενδυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι απίθανο να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και ειδικότερα την εταιρική κερδοφορία
Δύο είναι παράγοντες για τους οποίους οι αγορές δεν ανησυχούν μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι επενδυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι απίθανο να επηρεάσουν μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη και ειδικότερα την εταιρική κερδοφορία.
Η ιστορία έχει δείξει ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν ασκούν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στις αγορές, αν και πολλές φορές τις επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα.
Η αποφασιστικότητα της Γαλλίας να αθετήσει τους κανόνες για το έλλειμμα, προκειμένου να ενισχύσει τις δαπάνες για την ασφάλεια, ενδεχομένως να επιδράσουν θετικά στην ανάπτυξη, καθώς θα πέσει φρέσκο χρήμα στην αγορά.
Δεύτερο παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι πιθανότερο να διατηρήσουν «χαλαρή» τη νομισματικής τους πολιτική, στον απόηχο της επίθεσης.
Ήδη δύο αξιωματούχοι της ΕΚΤ προειδοποίησαν για ενδεχόμενο πλήγμα στην εμπιστοσύνη λόγω της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης