Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Υπαρκτός ο κίνδυνος να είναι αναποτελεσματικά τα περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

tags :
Rabobank: Υπαρκτός ο κίνδυνος να είναι αναποτελεσματικά τα περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Η Rabobank προσθέτει ότι η απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής ενδεχομένως να εκθέσει την ΕΚΤ σε «αντίποινα» από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες
Την εκτίμηση ότι τα περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να πάρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενδέχεται να αποδειχθούν αναποτελεσματικά διατυπώνει η Rabobank.
Ειδικότερα, αναφέρει πως «ενώ υποστηρίζουμε ότι μια μείωση του καταθετικού επιτοκίου πιθανόν να έχει αποτέλεσμα, εντούτοις οι αγορές και οι αναλυτές φαίνεται να την προεξοφλούν, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει ορισμένες προκλήσεις, το Δεκέμβριο».
Παράλληλα, η Rabobank προσθέτει ότι η απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής ενδεχομένως να εκθέσει την ΕΚΤ σε «αντίποινα» από τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες.
Επιπλέον, παρά τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η ΕΚΤ και παρά το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, ο χρηματοπιστωτικός κατακερματισμός στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης δεν έχει εξαφανιστεί.
Ως εκ τούτου, καταλήγει η Rabobank, ελλοχεύει ο κίνδυνος τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης απλώς να ασκήσουν νέες πιέσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν κάποιο αποτέλεσμα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης