Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bild: Το προσφυγικό κλυδωνίζει την κυβέρνηση Merkel – Βουλευτής του CDU ζητά την παραίτησή της

tags :
Bild: Το προσφυγικό κλυδωνίζει την κυβέρνηση Merkel – Βουλευτής του CDU ζητά την παραίτησή της
Βουλευτές του CDU κατηγορούν τη Merkel οτι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τις ενστάσεις τους
Την παραίτηση της A. Merkel εάν η κυβέρνηση αρνηθεί να επανοπροωθήσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη Γερμανία , στα σύνορα, ζήτησε για πρώτη φορά βουλευτής του κόμματος της καγκελαρίου.
Μιλώντας στην κυριακάτικη Bild, ο Χριστιανοδημοκράτης Klaus Peter Wills ζήτησε την επαναπροώθηση προσφύγων στα γερμανικά σύνορα και κάλεσε τους γερμανούς να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο της καγκελαρίου εάν δεν το κάνει».
Σύμφωνα με τον Wills, ο οποίος ανήκει στους σφοδρότερους επικριτές των δανειακών πακέτων προς την Ελλάδα, οι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών διακατέχονται από μια εντεινόμενη απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η προσφυγική κρίση.
Στην Κ.Ο. επικρατεί απόγνωση επειδή, όπως υποστηρίζει, η ηγεσία της κυβέρνησης «δεν λαμβάνει υπόψη τις ενστάσεις των βουλευτών».
Το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην Κ.Ο των δύο χριστιανικών κομμάτων επιβεβαιώνει και ο πρόεδρός της Folker kaunder. Όπως παραδέχεται σε συνέντευξη του στην ίδια εφημερίδα, επανειλημμένως βουλευτές βίωσαν τον χλευασμό συναδέλφων τους όταν έκαναν λόγο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκλογική τους περιφέρεια και στο να εξηγήσουν την κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό.
Πάντως, όπως διαβεβαίωσε ο kaunder, που θεωρείται ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες της Merkel, ο ίδιος όπως και η πλειοψηφία της Κ.Ο θεωρούν απολύτως σωστή την πορεία που έχει χαράξει η καγκελάριος στο προσφυγικό ζήτημα. Ενώ χαρακτήρισε «λάθος» μια συζήτηση για τη διαδοχή της, εξέφρασε την ελπίδα η Merkel να είναι και στις επόμενες εκλογές υποψήφια για το αξίωμα της καγκελαρίου.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης