Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο – «Βλέπει» το Brent στα 55 δολ. το 2016 και στα 65 δολ. το 2017

Fitch: Αναθεωρεί πτωτικά τις εκτιμήσεις της για το πετρέλαιο – «Βλέπει» το Brent στα 55 δολ. το 2016 και στα 65 δολ. το 2017
Μακροπρόθεσμα εκτιμά ότι η τιμή του Brent θα κυμανθεί στα 75 δολάρια το βαρέλι
Σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, ο αμερικανικός οίκος Fitch, κάτι που όπως σημειώνει, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης για πετρέλαιο, ενώ προβλέπει ότι μεσοπρόθεσμα το οριακό κόστος θα υποχωρήσει περαιτέρω.
Ενώ η διαφορά μεταξύ της προσφοράς πετρελαίου και της ζήτησης φαίνεται ότι άγγιξε τα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα το β' τρίμηνο του 2015, η αγορά είναι απίθανο να εξισορροπήση μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 το νωρίτερο, όταν θα πρέπει να διαχειριστεί τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου.
Έχουμε επομένως ωθήσει αποτελεσματικά προς τα πίσω την αργή ανάκαμψη που υποθέταμε κατά ένα χρόνο και τώρα εκτιμούμε μια μέτρια ανάκαμψη των τιμών μόνον το 2017, σημειώνει η Fitch και προσθέτει ότι με βάση τις νέες εκτιμήσεις της, η τιμή του Brent θα φθάσει κατά μέσο όρο τα 55 δολάρια το βαρέλι το 2016 και τα 65 δολάρια το 2017, ενώ το αμερικανικό αργό θα διαμορφωθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι το 2016, για να αυξηθεί στα 60 δολ. το βαρέλι το 2017.
Επίσης, ο αμερικανικός οίκος αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για την τιμή του Brent μακροπρόθεσμα, στα 75 δολάρια το βαρέλι.
Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η Fitch προχώρησε επίσης σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της, εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές στις Ανατολικές ΗΠΑ από το χαμηλού κόστους σχιστολιθικό φυσικό αέριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης