Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Στα 1,05 δολ. θα υποχωρήσει το ευρώ ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια τον Δεκέμβριο

Deutsche Bank: Στα 1,05 δολ. θα υποχωρήσει το ευρώ ενόψει της συνεδρίασης της Fed για τα επιτόκια τον Δεκέμβριο
Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ευρώ εξελίσσεται σε ένα ριψοκίνδυνο νόμισμα, με φόντο τις αυξημένες εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη
H απόκλιση στη νομισματική πολιτική που εφαρμόζουν Fed και ΕΚΤ αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, αλλά δεν είναι ο μόνος, σχολιάζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.
Καθοριστικό παράγοντα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ευρώ εξελίσσεται σε ένα ριψοκίνδυνο νόμισμα, με φόντο τις αυξημένες εκροές κεφαλαίων από την Ευρωζώνη, εκτιμά η γερμανική τράπεζα.
Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2015, η Deutsche Bank εντοπίζει τέσσερις λόγους για οποίους το περιβάλλον ρίσκου θα παραμείνει θετικό.
Καταρχήν χθες όλοι οι δείκτες μεταποιητικής δραστηριότητας (PMI) ενισχύθηκαν, ακυρώνοντας τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Δεύτερον, τα μακροοικονομικά στοιχεία παγκοσμίως είναι πολύ ισχυρά.
Τρίτον οι εκροές από την Κίνα έχουν σταθεροποιηθεί και τέταρτον οι πρόσφατες ροές κεφαλαίων καταδεικνύουν επιστροφή στις αναδυόμενες αγορές.
Συμπερασματικά, η εικόνα της διάθεσης για ρίσκο μοιάζει λογικήThe conclusion from the above, according to DB, is that the risk appetite picture looks reasonable and continued improvement is just as important to DB's bearish EUR/USD view as the Fed and ECB decisions.
H Deutsche Bank εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα υποχωρήσει στα χαμηλά του 1,05 πριν από τις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Νομισματική Επιτροπή της Fed όπου ενδεχομένως θα ληφθεί η απόφαση για αύξηση επιτοκίων.

Embedded image permalink


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης