Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2016 η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Danske Bank: Πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2016 η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
«Λόγω της αποδυνάμωσης του μεταποιητικού τομέα, η Fed θα κρατηθεί και τον Δεκέμβριο και απλά θα προετοιμάσει την αγορά»
Tην χθεσινή ανακοίνωση της Fed επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει ο αναλυτής της Danske Bank Roed Frederiksen και το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι η αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου αποτελεί πλέον μία ρεαλιστική επιλογή.
Όσο για το αν θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο ή, το επόμενο έτος εξαρτάται από τα στοιχεία.
Ο αναλυτής της Danske Bank στέκεται και στην αλλαγή της φρασεολογίας και της διατύπωσης από τη Fed, η οποία πλέον λέει ότι «θα ξεκαθαριστεί στην επόμενη συνεδρίαση πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να αυξήσουμε τον στόχο κλίμακας», ενώ μέχρι πρότινος έλεγε «θα ξεκαθαριστεί πόσο θα διατηρηθεί αυτός ο στόχος κλίμακας».
Στην τράπεζα της Δανίας θεωρούν, πάντως, ότι το πιθανό είναι να αυξήσει η Fed τα επιτόκια τον Ιανουάριο, καθώς η αποδυνάμωση του μεταποιητικού τομέα θα κάνει τη Fed να περιμένει και τον Δεκέμβριο για να δει τις τάσεις και να προετοιμάσει τις αγορές για μία αύξηση αμέσως μετά.
Η Danske Bank αναφέρει επίσης και τη ραγδαία μεταβολή στις εκτιμήσεις της αγοράς για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι θα συμβεί τον Δεκέμβριο σε ποσοστό 45%, έναντι 32%  πριν τις χθεσινές ανακοινώσεις.
Και το ποσοστό θα αυξάνεται εφόσον τα στοιχεία επιβεβαιώσουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με βάση τις δυνατότητές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης