Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

London Capital Group: Στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου η αύξηση των επιτοκίων της Fed

London Capital Group: Στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου η αύξηση των επιτοκίων της Fed
Η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Fed δεν μπορεί να γίνει χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κινήσεις των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με το London Capital Group
Η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της στη χθεσινή (28/10) συνεδρίασή της, ωστόσο τοποθέτησε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της ξεκάθαρα στο τραπέζι της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, επισημαίνει σε ανάλυσή του, το London Capital Group.
Το ενδιαφέρον στοιχεία, σύμφωνα με την ανάλυση, είναι ότι η Fed επέλεξε να υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων, αφαιρώντας τη σχετική φράση από την ανακοίνωσή της, ενώ αντιθέτως έριξε μεγαλύτερο βάρος στα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.
Παρά την «άστοχη» χαρά της Fed, η οποία έδωσε αισιόδοξο τόνο στην ανακοίνωσή της, η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρέπει να αμφισβητηθεί, υπογραμμίζει η ανάλυση.
Όπως χαρακτηριστικά διερωτάται ο αναλυτής, που συνέταξε την έκθεση, «μπορεί ρεαλιστικά η Fed να κλείσει τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει στις αναδυόμενες οικονομίες και τις αγορές εμπορευμάτων και ενέργειας;», «δεν είναι τα περιθώρια πολύ στενά για να κάνει λάθος στη χρονικότητα της αύξησης των επιτοκίων;», «θα σχετίζεται η αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο με πολιτικά ζητήματα, δεδομένου ότι η χώρα εισέρχεται σταδιακά στην κρίσιμη προεκλογική περίοδο;».
Το London Capital Group υπογραμμίζει ότι η κανονικοποίηση της πολιτικής που ασκεί η Fed βασίζεται στα δεδομένα, ως εκ τούτου η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής της Fed δεν μπορεί να γίνει χωρίς να ληφθούν υπόψη οι κινήσεις των άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.
Δεν πρόκειται μόνο για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τον αμερικανικό πληθωρισμό και την ανάπτυξη των ΗΠΑ, επισημαίνει χαρακτηριστικά, αλλά ουσιαστικό ρόλο διαδραματίζει και ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το London Capital Group, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εμφανίζεται προετοιμασμένη, καθώς και πρόθυμη να παρέμβει στις αγορές, ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο νέας ανατίμησης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης