Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BNP Paribas: Πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν η Fed – Απίθανη παραμένει η αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο

BNP Paribas: Πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν η Fed – Απίθανη παραμένει η αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Το χθεσινό (28/10) μήνυμα της Fed ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο από το μήνυμα της ΕΚΤ στις 22 Οκτωβρίου, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Paribas
Την εκτίμηση ότι η ανακοίνωση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) ήταν πιο επιθετική από ό,τι αναμενόταν διατυπώνει η BNP Paribas, η οποία, ωστόσο, προβλέπει ότι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο παραμένει απίθανο.
Ειδικότερα, η BNP Paribas εκτιμά πως οι αγορές ανέμεναν ένα πιο μετριοπαθές μήνυμα από την FOMC, η οποία αν και αναγνώρισε την επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης και των εξαγωγών, χρησιμοποίησε θετικά γλώσσα για την οικονομία, κάνοντας ειδική μνεία στην καταναλωτική δαπάνη και τις επιχειρηματικές επενδύσεις.
Επιπλέον, η φράση για τον κίνδυνο για αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ από τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις αφαιρέθηκε, ενώ προστέθηκαν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων «στην επόμενη συνεδρίαση».
Το χθεσινό (28/10) μήνυμα της Fed ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο από το μήνυμα της ΕΚΤ στις 22 Οκτωβρίου, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Paribas, με τη μεν πρώτη να οδεύει προς αύξηση των επιτοκίων, την ώρα που η δεύτερη αναμένεται να πάρει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ως αποτέλεσμα, εκτιμά η BNPP, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου κινήθηκε πτωτικά κοντά στον στόχο του 1,09, τιμή για την οποία είχε συμβουλεύσει σορτάρισμα, ενώ πλέον αναμένει σταθεροποίηση
Ο κίνδυνος, σημειώνει η Paribas, είναι ότι τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ θα είναι ασθενή και δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν μια αύξηση των επιτοκίων ή ότι η ΕΚΤ θα τηρήσει πιο ουδέτερη στάση, στον απόηχο των κινήσεων της ισοτιμίας το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, η BNPP τονίζει ότι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο παραμένει απίθανο, καθώς αναμένει καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο, που θα θέσει εκ νέου ερωτηματικά ως προς το αν μπορεί να στηριχθεί μια αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης