Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

African Development Bank: Περίπου 620 εκατ αφρικανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα

tags :
African Development Bank: Περίπου 620 εκατ αφρικανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα
Με ορισμένες παρεμβάσεις ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα βρεθεί σε  διψήφια ποσοστά στην Αφρική σχετικά εύκολα.
Σε 10 χρόνια μπορεί όλη η Αφρική να ηλεκτροδοτηθεί;
Η νέα ηγεσία της African Development Bank της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης θέλει οι φτωχότερες περιοχές της Αφρικής μέσω επενδύσεων 55 δισεκ. δολαρίων  να αποκτήσουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρει το Bloomberg.  
Τουλάχιστον 620 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πληθυσμών σε εμπόλεμες χώρες, όπως το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Η Αφρική δημιουργεί περίπου 540 δις δολάρια φορολογικά έσοδα ετησίως.
Εάν πάρετε το 10% αυτών των εσόδων και επενδυθούν στην ενέργεια, το πρόβλημα έχει λυθεί.
Με ορισμένες παρεμβάσεις ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα βρεθεί σε  διψήφια ποσοστά στην Αφρική σχετικά εύκολα.
Η African Development Bank εδρεύει στο Αμπιτζάν, στην Ακτή του Ελεφαντοστού και προτείνει στήριξη για την ανάπτυξη εκείνων των καλλιεργειών που θα συνδράμουν στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ορυκτών καυσίμων.
Ο Adesina, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας της Νιγηρίας και πρόεδρος της African Development Bank, υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε The New Deal Ενέργεια για την Αφρική, η οποία αποσκοπεί στην επέκταση της ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την ήπειρο από το 2025.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας υποστηρίζει ότι  620 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, η οποία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στο ρεύμα.
Η African Development Bank θα τριπλασιάσει τη χρηματοδότηση για έργα που σχετίζονται με το κλίμα με  5 δις δολάρια ετησίως. Σχεδιάζει επίσης να προβεί σε μεταρρυθμίσεις όσον αφορά την τιμολόγηση της ενέργειας, στην  Αφρική.
Η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης δεν είναι εναντίον του άνθρακα δήλωσε ο Adesina, διατηρώντας την πολιτική του προκατόχου του, Donald Kaberuka.
Προσβλέπουμε σε όλα τα είδη της ενέργειας.
Η Αφρική θα αναπτυχθεί με ότι διαθέτει.
Χρειάζεται πράσινη ανάπτυξη, θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν φθάνουν μόνο αυτά.
Περίπου 527 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν  στη βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας της Αφρικής μεταξύ 2014 και 2025, με σχεδόν 30% να αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πάνω από το 50% να αφορά την μεταφορά και τη διανομή, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας στο Παρίσι. Περίπου 93 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι επενδύσεις  σε εγκαταστάσεις ορυκτών καυσίμων.
Η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης θα επικεντρωθεί σε μεγάλα περιφερειακά έργα όπως το φράγμα Inga στο Κονγκό.
Έχει τη δυνατότητα να παράγει 44 γιγαβάτ.
Θα στηρίξει επενδύσεις ύψους 310-μεγαβάτ στην λίμνη Τουρκάνα στην Κένυα και ηλιακές εγκαταστάσεις στο Μαρόκο και τη Νότια Αφρική.

The International Energy Agency says 620 million people in Africa lack access to electricity, which represents half the world's population not linked to the grid. Numbers inside the yellow dots indicate population in millions lacking power in each nation. From the IEA's World Energy Outlook in 2014.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης