Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πιέσεις Merkel στους ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για συμφωνία στο προσφυγικό

Bloomberg: Πιέσεις Merkel στους ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για συμφωνία στο προσφυγικό
Ο Τσίπρας θα δεχθεί ένα σχέδιο δημιουργίας Hotspots σε ελληνικό έδαφος για 20.000 πρόσφυγες, αντί για 50.000
Πιέσεις ασκεί η γερμανίδα καγκελάριος στους ηγέτες που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ώστε να γίνουν απόψε κιόλας όλα τα απαιτούμενα βήματα που θα οδηγήσουν σε συμφωνία, υποστηρίζει το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να δεχθεί ένα σχέδιο δημιουργίας Hotspots σε ελληνικό έδαφος για 20.000 πρόσφυγες, αντί 50.000 που ζητά η ΕΕ με αντάλλαγμα, οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η A. Merkel βρίσκεται εγκλωβισμένη στις συνέπειες που είχε η πολιτικής της για τους πρόσφυγες, καθώς είναι τεράστιες οι έριδες που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματός της αλλά και της κυβερνητικής της συμμαχίας.
«Η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος θα μπορούσε να της δώσει ανάσα για το λόγο αυτό πιέζει τους ηγέτες να κάνουν σημαντικά βήματα προς την κατευθύνεις αυτή» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.»
Άλλωστε η γερμανίδα καγκελάριος έδωσε από νωρίς το στίγμα των προθέσεων τονίζοντας κατά την είσοδό της στη Σύνοδο ότι «σε εξαιρετικές στιγμές χρειάζονται και εξαιρετικά μέτρα».
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια μετανάστες αναμένονται φέτος στην ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχει προορισμό του τη Γερμανία.
«Οι αρχές της χώρας όμως δυσκολεύονται ήδη να τους παρέχουν τα απαραίτητα με το βαρύ χειμώνα να δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης